26-28 juni: Peace and Love!

På torsdagen var det dags att flytta över Djurens Rätts infotält till det stora, mer högljudda och mer välbesökta musikfestivalområdet i Borlänge centrum. På eftermiddagen fick vi förstärkning i teamet av Jessica, och från infotältet hade vi utsikt rakt ut över stora scenen.

Klart populärast var tröjan "Glöm päls, odla skägg".




Den ena nya medlemmen efter den andra lämnade tältet med dess budskap på bröstet, både med och utan eget skägg. Det diskussionsglada teamet var också nöjda med alla långa intressanta diskussioner vi fick med festivalbesökarna.

Inspirerade av den nya rapporten om fiskar och fiskindustrin, "Under ytan", som Djurens Rätts etolog Lena Lindström har skrivit, kom vi ofta in på ämnet fiskar och hur fantastiska de är, och hur illa de far för människors skull.

På lördagen fick vi lov av de vänliga människorna på Ungdomscaféet Cozmoz (tack Borlänge kommun!) att visa filmen "Peaceable Kingdom" igen, och vi var glatt överraskade när det kom ca 100 personer och såg filmen, trots att det var sista festivaldagen och vi visade filmen tidigt i ottan kl 13.00, när vi befarade att de flesta fortfarande låg och sov på campingen.


Luften var tät av snyftningar när slakterier och transporter visades, men det blev också en del varma skratt när de välmående grisarna på Farm Sanctuary sprang ikapp med varandra till maten. Filmvisningen blev den bästa avslutningen på festivalen vi hade kunnat önska, och trots att vi var lite ledbrutna efter veckans tältnätter och lite för solbrända på näsorna efter dagarna i infotältet var det ett nöjt team som drog hemåt till Karlstad, Borås och Stockholm på söndagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback