1-3 juni: Hoodsfred, Kista

Premiären för Djurens Rätts sommarturné sker på festivalen Hoodsfred. Hoodsfredfestivalen anordnas för tredje året i rad och är en festival som främst riktar in sig på att boka förortsartister. Festivalen byter geografisk plats från år till år mellan olika stockholmsförorter. Förra året anordnades den i Alby, där fanns även Djurens Rätt på plats! I år är det Kista som står för festen.

Lite information om Kista:
Kista är den nordligaste av Stockholms stadsdelar och där bor runt 30 000 personer. Enligt Stockholms stads hemsida lever den sällsynta fisken gröngölingen i vattendraget Igelbäcken i västa Kista. Gröngölingen är klassad som ett sårbart och hotat ryggradsdjur och återfinns på få platser i Sverige. Området runt Igelbäcken är kulturreservat för att skydda gröngölingen från att utrotas från platsen i och med all nybyggning i Stockholmsområdet.

Så nu vet ni det.

Emma Selander
Webbpraktikant
[email protected]

Nu drar sommarturnén igång!

Sommarturnén av årgång 2007 rullar ut på vägarna den 1 juni! Vi har 51 ställen att besöka och många, många djur som behöver vårt arbete. Se den sköna synen framför dig: Djurens Rätts flagga som stillsamt vajar på småstadstorg och på varma stränder, i morgonsol och midnattssol, framför Kebnekaise och utanför köpcentrum, under ljumma festivalkvällar och vimlande marknadsdagar. Det är hisnande att tänka på hur många samtal om djurrätt som kommer att föras överallt i det här landet under de kommande tre månaderna. Med de samtalen bidrar alla som hjälper till under turnén att väcka nya tankar och förändra utsikten för miljontals djur.

På bloggen kommer du under sommaren att kunna följa turnéns framfart, dess framgångar och vedermödor i såväl Jokkmokk som Alingsås och Rinkeby. Och du som kör en soloturné i din stad och delar ut sommarkampanjpaketet, tänk på att du är i gott sällskap med andra aktiva runt om i landet som var och en på sitt håll sprider djurrättsbudskapet i sommar! Tillsammans är vi överallt! Nu börjar djurrättssommaren 2007!

Vi ses och hörs!

Camilla Björkbom
Kampanjcoach
[email protected]