12 augusti: Nyhetsbevakning i Gävle

"Har ni sett löpsedeln om mormorn som blivit biten av en bäver? Nu har de skjutit bävern och de ska spränga hela bäverboet. Med dynamit. Vad tycker ni på Djurens Rätt om det? Är det inte att ta i lite väl? Och skulle man inte bara kunna göra ett stängsel så mormor inte simmar rakt in i bäverboet?"

Frågan, som ställdes under cityfestens andra dag av killarna från E-trade som hade sitt tält några meter från oss, blev upphov till ett samtal om djurrätt som sedan pågick i tre dagar. Tre dagar under vilka vi, tillsammans med killarna från E-trade, bevakade nyheterna om djur, bytte tidningsklipp och kommenterade hur djur framställs i media.


image151

Helt klart uppstår det konflikter mellan människor och djur men det finns, precis som Jakob från E-trade föreslog, olika sätt att lösa dem på. Vilken lösning vi väljer handlar om hur vi ser på andra djur.

I Gefle Dagblad kunde man läsa om en kattägare som överfallit en djurskyddsinspektör. Allt mer har det börjat bli känt att djurskyddsinpektörer tillhör en yrkeskategori som ofta utsätts för hot i arbetet. Det intressanta i artikeln var dock hur den slutade: "Grannarnas misstankar om att kvinnan även hade en död katt i frysen visade sig vara befogade."

Men hur är det nu, Gefle Dagblad? Många svenskar har ju betydligt fler döda djur i frysen än så.

Camilla Björkbom
Kampanjcoach
Djurens Rätt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback