15 augusti: Djurrättsknallar i Mariestad

Precis det är vad vi är. Djurrättsknallar. Åker från stad till stad, slår upp vårt tält och erbjuder folket tidningar, recept, kunskap och medlemskap. Stiger upp i ottan. Hela västgötaslätten sover. Bara vi i bussen, vägar och åkrar och den turnéanpassade blandbandsskivan.

När vi kommer fram har de andra knallarna redan fått upp sina tält, och tanter har stigit upp långt före alla andra i staden för att få de bästa grönsakerna. I Mariestad känner vi oss välkomna direkt. Andra knallar kommer titt som tätt och lånar ut pallar, klamrar och ger oss massa (ja, faktiskt) tips på var man kan parkera sin turnébuss.

En fin plats står och väntar på att vi ska bänka oss. Så vi sätter igång. En kopp kaffe och en kopp té, sedan börjar vi dela sommarrecept!


image119
" Vegetariska sommar-recept? Varsågod."


image118
Varsågod. Klicka på bilden så får du ett häfte med inspirerande recept i pdf-format!



image120
Anahita berättar om Djurens Rätt och protestlistor skrivs under.


Blir du nyfiken på vad det är för listor jag pratar om hela tiden? För att hänga med i gemet och för att hålla dig underrättad om vad som sker i Djurens Rätt och med djurrättsfrågor allmänt, är det en bra idé att signa upp sig på vårt e-nyhetsbrev. Gör det här, och för att kräva av jordbruksministern att det satsas mer resurser på djurfri forskning klickar du dig hit.

 

Ovanligt många medlemmar och Djurfaddrar kom under dagen fram, och berättade om vad som händer på djurrättsfronten i trakterna. Två kvinnor, en dotter och mor, stod länge hos oss i skydd från regnet. De brukar åka runt och lämna brev och lappar till folk som förtrycker sina djur. De tar diskussionen där problemet syns. Även när de är utomlands! "Vilka hjältar ni är!" sa jag imponerat. Här är två människor som instinktivt och utan att tveka reagerar direkt när de ser orättvisor, var de än är. "Nej, hjältar är vi absolut inte. Men det är så svårt att förstå hur vissa människor bara väljer att blunda." var svaret jag fick.

 

På jobbet sitter de och berättar för sina kollegor om vad man kan göra för djuren. T ex dela ut material i brevlådor. Det kan du också göra! Beställ det du behöver här alldeles gratis.


image121
Djurrättsknallar är vi allihopa, allihopa, allihopa. Jag meeed.... och du med?


Maila mig om du vill följa med, eller möta upp oss, på de resterande turnéstoppen.

Djurens Rätt - helt plötsligt nära dig.

Hilda-Maria Sandgren
Turnécoach
Djurens Rätt
[email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback