2-4 augusti: Folkmusikfest med djurrätt vid Nämforsen

I Näsåker vid Nämforsen byggs ett eget litet samhälle under de tre dagar som Urkult pågår. Fiolstråkarna gnids till långt in på småtimmarna och spontana körer, stämmosång och allsång uppstår i tältkvarter och utanför Baja-Major, ackompanjerade av barfotastamp till pinglande ankelbjällror. Mitt i detta provisoriska lilla samhälle ligger den lilla, lilla marknadsplatsen Solidaritetstorget.

Tätt intill varandra på Solidaritetstorget samlades och samsades under tre intensiva dagar Djurens Rätt, Svensk-kubanska föreningen, Mingus bok- och musikhandel från Umeå, Miljöförbundet Jordens Vänner, Framtidsjorden, Unf, JAK Medlemsbank, Diakonia och Rfsu. Trångt, trångt, trångt men trevligt, trevligt, trevligt med sommarens högsta mysfaktor.

image144
Djurens Rätts turnévolontär Sandra hade fullt upp.

Tack vare det trevliga och engagerade Veganköket, som mycket kvickt serverade portion efter portion av indisk dhal med ris och papadam till hungriga festivalbesökare, fick Djurens Rätts nyblivna Djurfaddrar matkuponger hos Veganköket i välkomstgåva. Och därmed också möjligheten att direkt göra ett praktiskt val till djurens fördel genom att välja vegetariskt.

Djurens Rätts bord var välbesökt och turnévolontärerna Sandra och Björn hade fullt upp med att prata djurrätt, såväl med stora som med små, i dagarna tre. I Djurens Rätts frågetävling kunde deltagarna vinna en pin med djurrättsbudskap om de svarade rätt på frågorna. Alla svaren fanns att finna någonstans i materialet på bordet så det bläddrades flitigt i tidningarna för att hitta den byggnad i vilken Djurens Rätt bildades och för att komma på tre sätt som man kan hjälpa djuren på. Vilka tre sätt kommer du på?

image139
Djurens Rätts frågetävling.


image137
Ung festivalbesökare tar reda på tre kosmetikamärken som inte testats på djur.


image143
I vilken känd byggnad bildades Djurens Rätt?


Camilla Björkbom
Kampanjcoach
Djurens Rätt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback