6 augusti: Kungsbacka och trevliga köpcenter

Utanför en av Kungsmässans ingångar tillbringade vi denna soliga måndag med tidningar, protestlistor och vegorecept. Fina människomöten och intressanta samtal präglade vår dag. Det var nog snarare stranden som kryllade av folk än denna plats, men vid vårt bord stod det nästan hela tiden en eller några med frågor eller funderingar. Inne i köpcentret fanns både Life och The Body Shop med snälla expediter som mer än gärna ville hjälpa till att dela ut våra foldrar till sina kunder.

Samtalen har, som ofta, pendlat mellan allt från "Nej, den där protestlistan är jag den sista att skriva på för det är jag som utför experimenten" till "Min son blir alltid jätteledsen varje gång vi åker förbi AstraZeneca och tänker på alla de djur som hålls fångna där inne".

Vi träffade en kvinna i 50-60 års-åldern med två små hundar till kompisar, som blev vegeterian förra året. "Inte kan man väl äta sina älsklingar?" Eller den här mannen, då, som kom tillbaka flera gånger på sin cykel. Han hade kommit till insikt att han ju inte har någon rätt att jaga och skjuta djur bara för att han tycker det är kul! Nu för tiden går han ut i skogen för att plocka svamp istället.

Med dagen i Kungsbacka är vi alltså helnöjda.


image106
Tim delar ut Grön Glad Sommar medan jag och Anahita pratar med en djurrättsintresserad kvinna.



image107
Var passar det bättre att skriva på protestlistor mot plågsamma djurförsök än i entréns skugga?


Hilda-Maria Sandgren
Turnécoach
Djurens Rätt
[email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback