13 juli: Kajnin besöker Täfteå

Täfteåfestivalen är en liten festival: Malte och jag körde förbi den två gånger, en i vardera riktningen, utan att se den. När vi sedan hittade fram var det värt all möda för Täfteåfestivalen är liten men bland det coolaste! I Täfteå är det chill på gräsmattan framför scenen som gäller. Och ett och annat dopp i havet.

Vi började festivalen med team-picknick i solen. Jennifer och Katjas goda pannkakor med blåbär och äpple i, hembakat bröd och egenhändigt uppfunnen röd pesto gjord på soltorkade tomater. Malte och Alvin serverade quinoasallad och bovetegroddar. Jag bjöd på "Gits fyllda pitabröd med dressing".

Receptet kommer här, det är perfekt picknick- och festivalkäk. Rekommenderas!

Gits fyllda pitabröd med dressing

Fyllning:
Grönsallad
Rödlök
Avokado
Marinerad tofu
Kidneybönor på burk
Färska tomater
Soltorkade tomater
Oliver

Vitlökssås (från Vegolandet Veganias kokbok av Nina och Linda Andersson):
1 dl osötad sojamjölk
1tsk senap
½ tsk örtsalt
1 dl olja
2-3 tsk citronsaft eller 1½ tsk vitvinsvinäger
Pressad vitlök
Paprikapulver
Oregano

Mixa sojamjölk, salt och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan mixern är i gång (mixa rejält och det är viktigt att ta lite olja i taget eller i en tunn, fin stråle så det blandas ordentligt). Tillsätt citronsaften, en tesked i taget och mixa in tills det tjocknar. Krydda med vitlök, paprika och oregano efter smak.

Mätta efter ett gammalt hederligt och rejält knytkalas körde vi igång!

image62
Malte, ordförande i Umeå lokalavdelning, och Kajnin går runt på festivalområdet med vädjandelistan "Satsa mer på djurfri forskning".


image57
Katja, 13 år, gör en fantastisk insats i kanindräkten medan hennes mamma Jennifer håller ställningarna i infotältet.


image63
Festivalbesökare som fattat konceptet att "Djur är inte mat"och bjuder Kajnin på morötter.


image59
På kvällen kom regnet. Vi drog tillbaka borden vilket gjorde vårt tält till festivalen populäraste hak.


Kajnin gjorde succé i Täfteå och fick en massa uppmärksamhet och bjöds på morötter. Hårdrocksbandet Lesra dedikerade från scenen alla sina låtar till "den vita kaninen" i vårt tält.

På Täfteåfestivalen kom nostalgitrippen. Med Dennis Lyxzén från Vännäs på scenen förflyttades jag till Luleå 1994 och spelningar med hardcorebanden Breach, Refused och Fireside i mycket små och immiga skolmatsalar ute på Porsön. Hermelinsskolans elever blev straight edge över en vinter och jag satt med mina begynnande djurrättstankar och med en aning om att allting inte stod riktigt rätt till så jag blev medlem i Nordiska Samfundet mot Plågsamma Djurförsök. Och ja, so it goes... en regnig sommarkväll 2007 står jag i ett infotält i Täfteå tillsammans med en stor vit kanin.

För djuren från Täfteå i Västerbotten,
Camilla Björkbom
Kampanjcoach
Djurens Rätt
[email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback