14 juli: Badförbud och pizza i Täfteå

Under mitt Norrlandsbesök passade jag på att hänga med Team Norr till Täfteåfestivalen, en mindre gratisfestival utanför Umeå. Med överlägset snyggast tält, inte alltför många besökare och fem stolta aktivister var det nog inte många som kunde missa oss. Idag var det inte svårt att nå ut till alla, utan vi fick snarare vara försiktiga så vi inte försökte dela ut material till samma person för många gånger. Samtidigt gick nästan varje barn omkring med Djurens Rätt-ballonger, och det var inte en ovanlig syn med folk som läste våra flygblad, häften eller tidningar under pauserna mellan banden.

image52
Chill på Täfteåfestivalen...

Solen värmde och några av oss tog såklart ett dopp på festivalens badplats, även om det egentligen var emot reglerna. Det fanns nämligen en skylt med texten "Djur får inte bada på badplatsen", men det verkade inte folk bry sig om med tanke på att badplatsen var alldeles full av människor. Senast jag kollade var människor djur, men det är ju nåt som de flesta verkar glömma bort eller inte vill tänka på. Vi tycker ju om att tro att det finns någon magisk gräns mellan oss människor och andra djur som gör att vi ska ha en massa rättigheter som de inte får ha.

image56
Roligt att se vårt material komma till användning i pauserna.

Till sist en hyllning till sångaren i bandet Glesbygd'n, som under spelningen nämnde att han var sugen på pizza och sen tillade "vegetarisk såklart"...

/ Alvin Lindstam

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback