16 juli: Djurrätt och scouter på Jiingijamborii!

Scout2

Nu har Djurens Rätt dragit igång sin verksamhet på scoutlägret Jiingijamborii i Rinkaby, Skåne! I en vecka ska vi vara här och prata djurrätt med de ca 19 500 scouterna.

Vårt tält står i Världsförbättrarbyn, och tillsammans med 40 andra organisationer leder vi aktiviteter för scouterna hela dagarna. (Vi har alla stolt lagt till "Världsförbättrare" till våra titlar?)

Vi märkte på allvar att det var ett scoutläger vi hade kommit till morgonen efter att vi hade anlänt:
Vår pall med material anlände 5 minuter innan vårt möte skulle börja, och vi stod handfallna och undrade hur vi skulle hinna få allt under tak i skydd för lurande regn innan vi skulle börja, och drog lite tafatt i tejpen. Plötsligt omringades vi av ett gäng glada scoutfunktionärer: "Jaha, vart ska det här då"? På tre röda var allt material inburet. Scouter!

Vi hade problem med hur vi skulle hänga upp våra tröjor, men vi har ju Djurens Rätt-scouter i teamet ? de kan bygga vad som helst av slanor och sisalgarn. Scouter!

Idag drog aktiviteterna till slut igång, och på grund av ett fel i fördelningsdatabasen fick vi tre gånger så många patruller som vi hade aktiviteter till. Det var eldprovet, men vi överlevde det, och scouterna också!


Scout1
Ida organiserar aktiviteterna för några av de 45 scoutpatruller vi sysselsatte under morgonen.

Eftermiddagen var mycket lugnare. Då var scouterna fria att strosa runt i byn som de ville. Många kom in i vårt tält för att titta på filmen Kyckling på fredag och efter de sett filmen var många arga och chockade. De ville göra något för att hjälpa kycklingarna. Många satte sig ned för att skriva protestbrev till företag som behandlar djur illa. En tjej sa "Jag ska aldrig mer äta kyckling" och skrev ett långt brev till Kronfågel. En ovärderlig insats av alla brevskrivare.


Scout3

Det allra bästa är förstås att sluta äta djur och intresset för vegorecept var stort och frågorna många. Ovanligt många var öppna för att få ny information och tänka i nya banor, och var de tvungna att vänta på en aktivitet så var det ingen som klagade. Scouter!

I stort var den första dagen väldigt lyckad, och vi ser fram emot resten av veckan, och hoppas att vi får solsken och blå himmel precis som idag.

Kommentarer
Postat av: Annalena (scout och DjRmedlem)

Hej! Jättebra aktivitet ni hade på lägret!
Fräckt att hela patrullen fick testa och gå in i en bur bl.a. Viktigt att delta i detta. Ger bra genomslag bland ungdomarna och ledarna!! Fortsatt trevlig turné! Kanonbra!

2007-07-28 @ 22:13:32
Postat av: Kristofer Sofroniou

Tack så mycket. Gensvaret har varit väldigt bra bland alla som besökt oss. Scouternas intressen för djuren och våra frågor var stort. Vi vill tacka alla som besökte oss på Jiingijamborii. Ni var underbara!
/Från alla oss som arbetade:
Sofia, Sofia, Ille, Ida, Anna, Plamen
och Kristofer ([email protected])

2007-08-01 @ 17:16:13
URL: http://djurensratt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback