18 juli: Kycklingupproret

Scout4

"Är det här man kan se filmen?" säger scoutgänget som kommer in i vårt tält på eftermiddagen. "Våra kompisar på kåren säger att vi måste se den."

Vi visar filmen Kyckling på fredag? i Djurens Rätts tält på scoutlägret Jiingijamborii. Det är inte den första patrullen som kommer in med dessa hälsningsord, ryktet sprider sig som en löpeld i lägerbyarna och strömmen av nyfikna scouter fortsätter. Många blir mycket berörda, och under tisdagen hörs många säga: "Å nej, är det inte kyckling till middag ikväll? Den tänker inte jag äta i alla fall!"

Inlevelseövningen där scouterna får prova på att känna hur lite plats burhönsen har gör också sitt.


Scout5
Sofia för några instängda scouter om burhönornas liv.

Hela tiden hör vi om scouter som inte längre vill äta kött efter att ha besökt vårt tält.

Världsförbättrarbyns projektgrupp är guld värda och hjälper och stöttar oss konstant. Med jämna mellanrum kommer någon av dem och tittar till oss i tältet, fixar havremjölk till funktionärsfiket och löser alla typer av problem. Behöver man något måste man på de flesta andra ställen vi besöker under sommarens turné tjata tills man får det, men det här gänget har stenkoll och det räcker att vi ber om något en gång så får vi det. Vi blir verkligen väl omhändertagna.

Att kunna intressera scouterna för djurrättsfrågor är något vi lyckats med här på Jiingijamborii. Vi hoppas att de frön vi sått kommer att gro när deltagarna kommit hem.

Kommentarer
Postat av: Liv

Sofia, Kristofer och ni andra som är på Jiingijamborii och sår små och stora djurrättsfrön: Ni är precis hur bra som helst!! Ni gör skillnad i den här världen!!!!

2007-07-20 @ 22:30:47
Postat av: Johan

En lägerledare på Jiingijamborii berättade att det blev stora problem att hitta vegetarisk mat för alla som, efter att ha sett Djurens Rätts film, inte ville äta av maten de beställt.

2007-07-22 @ 14:12:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback