2 juli: Ett Danmark sett genom en vägg av vatten

Måndag på Roskildefestivalen. Førsta riktiga arbetsdagen hær nere. Regnet har hamrat hela natten, men nær vi slår upp portarna lyser solen. Vårt tælt (eller som danskarna sæger "bod") ær fantastiskt fint. Inrett med tv/video, tre soffor, stiliga djurrættsbanderoller, lådvis med infomaterial och peppade aktivister.

Liksom tidigare år ær det verkligen en blandad skara som hittar hit. Allt från øvertygade djurrættare till kompletta noviser. Att kastas mellan samtal dær man ena gången får argumentera før att djur har kænslor (jo, de har faktiskt det!) till att vid ett annat tillfælle sitta och diskutera vegansk matlagning. Kontrasterna ær stora, men det gør upplevelsen av att vi utrættar ett viktigt jobb hær nere starkare.

Nåja, det mesta vi gør den hær dagen øverskuggas dock av regnet som kommer. Himlen øppnar sig och tæltet øversvæmmas. Vi øser ut vatten med hænderna, med jospaket och kokkærl. Kændes lite som en dålig film emellanåt. Efter två timmar ær lervællingen ændå ett faktum. Då hittar vi ett helt berg med træflis inne på ett back stage-område. Det ær svårt att førmedla lyckokænslan som spred sig i det svensk-danska djurrættsteamet. Att man kunde bli så glad øver en massa små, små træbitar, det hade jag inte en aning om. Hur många turer fram och tillbaka med tunga sopsæckar packade till bredden med flis det blev ær svårt att minnas, men golvet tæcktes med flis och armarna skakade av utmattning.

Væderprognoserna visade att mer regn ska falla nu i veckan. Det ær sådant som kan få den bæsta moral på fall, men kvællens slutspurt visade att både vi och Roskilde har mer att erbjuda æn lera och regn. Djurens Rætt ær nu ett dussin nya medlemmar starkare æn i søndags och turnén har fått uppemot fem nya volontærer till Hallandsbesøken i augusti!

Før djuren i Roskilde,
Benny Andersson
Kampanjchef

Djurens Rätt
[email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback