20 juli: Kebnekaises topp - var med och gör din egen sommarturné!

Djurens Rätt når nya höjder. I alla fall vad gäller töntiga ordlekar. Denna och andra små slogans var nämligen vad som dök upp i mitt huvud när jag och Malte planerade vår fjällvandring och bestigning av Kebnekaise, Sveriges högsta berg. Till slut beslutade vi att göra en liten avstickare från sommaturnén och ta med Djurens Rätt till fjälls.

Redan när vi gick på tåget i Umeå fick vi kommentarer om vår flagga av en äldre kvinna som genast frågade om vi var veganer. Hon sken upp och sa att hon själv hade ätit vegetariskt väldigt länge och blev glad av att vi var ute och visade upp oss.


image76
Malte och Alvin Lindstam tog med sig Djurens Rätt till fjällen

Under större delen av vandringen hade vi sedan Djurens Rätt-flaggan vajande från våra ryggsäckar, och vi kände oss rätt stolta och peppade under vandringen över att vi skulle föra upp en av de snyggaste flaggorna någonsin till Sveriges högsta punkt.

När vi väl var framme vid Kebnekaise var inte jag i stånd att gå upp (Note to self: bli inte förkyld dagen innan nästa fjälläventyr!) på toppen, så Malte fick vandra upp ensam. Vädret i fredags var inte det bästa, och eftersom toppen var molntäckt var utsikten inte vad den borde vara (vid klart väder kan man se en yta lika stor som 1/11 av Sverige), men Malte rapporterar att det absolut var värt det ändå.

Malte på toppen
Malte på Kebnekaises sydtopp (2103 möh)

Kebnekaises sydtopp är kanske inte den bästa platsen att diskutera djurrätt (speciellt inte i det rådande vädret), men det kan ändå fungera som inspiration. Djurrättsbudskapet måste spridas ut överallt, och vi kan sprida det vart än vi är. Om Djurens Rätts sommarturné inte kommer dit du är, beställ sommarpaketet från Djurens Rätt och hjälp turnén att nå hela Sverige.

För djuren,
Alvin Lindstam

PS. Under vandringen hade man mycket tid för dåliga ordlekar. Fler exempel jag funderade på var:
- Härifrån är det en underbar utsikt, bli vegetarian och förändra utsikten för djuren! (men den byggde ju på klart väder)
- Fjäll ska bestigas, inte rensas! (Det var hemskt mycket fiskare där uppe)
- Djurens Rätt på topp...

Kommer du på några lustiga slogans? Kommentera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback