21 juli: Trästockfestivalen - postskriptum

Trästockfestivalen.

Tidiga frukostar utmed Skellefteälvens strand medan vi väntade på att thevattnet skulle koka på Triangiaköket. Sena nätter medan vi började stänga igen tältet och solen bara som hastigast försvann bakom träden för att börja gå upp igen samtidigt som vi körde mot campingen efter en lång dag i infotältet.

Med Trästockfestivalen tog den vita pappersduken på rulle slut. Den var 74 meter lång. Det betyder att vi har haft 74 meter infobord. Det är 74 meter samtal, skratt, djurfaddrar, bekantskaper, återseenden. Det är 74 meter vegorecept, djurrätts-tröjor och fördomar mot djur. 74 meter gröna glada vegodagar och långa mil på vägar norrut. 74 meter trötta fötter och hopp och förtvivlan. 74 meter solglittrande festivalkvällar och strilande sommarregn mot tältduken. Det är 74 meter nyfikenhet, ifrågasättande, uppmuntran och ilska. Framförallt är 74 meter infobord en resa i tankar och dialog om djur och människor.

För en del har resan redan börjat när de kommer fram till vårt bord. De kommer fram för att hälsa på och känna sig hemma bland andra medlemmar. För andra börjar resan under samtalet vid bordet eller när de träffar Kajnin och skriver på vädjandelistan "Satsa mer på djurfri forskning". De påminns om någonting som de egentligen visste är viktigt, bara det att det var så länge sedan som de tänkte på det. För en del börjar resan under ett samtal om den tunna linje som skiljer dels oss människor från andra djur och dels sällskapsdjur från livsmedelsdjur.

För andra som vi möter i sommar kommer inte resan att börja riktigt ännu men jag hoppas att de tar med sig, om inte tanken om att djur har rättigheter så åtminstone en undran: "Tänk om det är så att djur har rättigheter...? Och vad betyder det i så fall?"

Alla dessa resor ryms i 74 meter infobord.


image82
Lugn förmiddag på Trästock. Viktoria, Ludvig, Jesper och hunden Frille läser tidningen Rädda Djuren.

För djuren vid Skellefteälvens strand,
Camilla Björkbom
Kampanjcoach
Djurens Rätt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback