24 juli: Stor hund, liten hund

Destination Lysekil. Vi åker längs kustvägen söderut. Vykortsartad utsikt en stor del av tiden. Kamp mot klockan. Hinna hinna hinna hinna. Vi klarar nästa att komma i tid. När ska vi växa upp?

På vägen till Lysekil plockar vi upp ett ex av tidningen Bohusläningen. Där hittar vi en bild på gårdagens eminenta turnékvartett och en trevlig artikel. Camilla från team norr har precis sms:at att lokalradion ringde henne redan klockan sju på morgonen för att göra en intervju. Bästa tiden att bli intervjuad på, jovisst. Särskilt om du har packat turnébilen till fram på småtimmarna inför dagens turnésväng. Harkel harkel host host.

Ett litet tuff-tuff-tåg passerar tätt förbi tältknuten. Fullastad med stirrande turister. En förinspelad guide-röst berättar om att det finns 60 butiker i Lysekil. "Det där lät lite lite", säger Paul, "det måste finnas fler här så?". Jag nickar instämmande. Lysekil är inte Sveriges största stad, men inte heller den minsta. Och trevlig har den minsann varit också. Hasse på Bokia i Lysekil har fixat oss en gratis plats bland marknadsstånden på Kungstorget. Stort tack, Hasse! Hoppas att boken "Djurens liv" kommer väl till pass en regnig dag (och det har vi ju hittills haft gott om i sommar).

Ruljangsen på torget drar igång bra efter lunch. Vår favvofolder i sommar, Grön Glad Sommar, susar ut till de förbipasserande. Jag älskar den där lilla broschyren. Sjukt goda recept varvat med hårda fakta. Mat finns det så sjukt mycket av, men djur är inte mat. Kom ihåg det kids och gubbs.

Hönrietta, vår taleshöna, skuttar fram en bit in på eftermiddagen och vips har vi en armé med barn runt tältet. Paul och Christoffer blåser upp ballonger tills lungorna ömmar. Det är något särskilt med glada barn, det gör att allt flyter lite lättare. Diskussionerna, både positiva och negativa, avlöser varandra där de trevligare är totalt dominerande.

Några koola grejer under dagen:
- Tjejerna som kommer fram och pratar först en gång, sedan en gång till och till sist en tredje gång. Djuren behöver fler som er, som tar diskussion om djurs rättighter på allvar. High five!
- Mannen som först köper rapporten "Grisarnas liv och död" och sedan ytterligare två i vår rapportserie (du hittar våra rapporter i PDF-format här).
- Killen som berättade om att ha för flera år sedan hade fått sommarjobb på en minkfarm. En dag varade anställningen. Sedan var det bye bye, men med samvetet intakt.

Dagens mest underliga händelse, till och med veckans hittills underligaste, måste ha varit att restaurangen mittemot vårt infotält drar igång ett hundjippo några timmar efter lunch. Någon har tydligen kommit på den inte fullt så geniala idén att låta "världens största" respektive "världens minsta" hund äta en flashigt tillagad lunch mitt på Kungstorget. Den stora hunden var helt sjukt stor. Och den lilla var fantastiskt liten och fruktansvärt rädd. Skitbra idé. Inte.

Imorrn är det Grebbestad som gäller. Det lilla kustsamhället i Tanum där jag tillbringade de första 19 åren av mitt liv. Hem till byn. ;-)

I Bohuslän - för djuren,
Benny Andersson
Kampanjchef
Djurens Rätt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback