26 juli: Krokstrandsfestivalen, första dagen

En bit utanför Strömstad, på den svenska stranden vid fjorden som skiljer oss från vårt grannland snurrar just nu en liten intim festival för folk i alla åldrar. Här finns sjalar, lyktor, smycken, tyger, rökelser, matvagnar, massagetält, biståndsorganisationer och ekologiskt godis. Det finns musikmagasin, clowner, scener och dansworkshops. Allt i ett virrvarr av massa färger och till ett konstant bakgrundstrummande på djembes och andra slagverk. Mitt i allt står vi med vårt stiliga tält och snygga erbjudande. Bli Djurfadder och få en t-shirt som tack. Precis bakom oss är vattnet med en gammal fiskebåt förtöjd och bara ett stenkast bort ligger Norge. Många kommer hit bara för en dag, men både barnfamiljer, pensionärer, tonåringar och annat folk sover på campingen intill under hela festivalen. Det är nice. Trevligt och gemytligt.

Hönrietta, Djurens Rätts taleshöna, är med oss och hon gör lika stor succé här som under tidigare turnéstopp. Många har skrivit på namninsamlingen för att få regeringen att satsa mer på djurfri forskning och vår protestlista
"Stoppa Plågsamma Djurförsök". Men mest av allt snackar vi med folk. Den yngre generationen är nästan roligast att prata djurrätt med. Några olika kids har med jämna mellanrum kommit tillbaka till tältet med nya frågor och/eller med någon kompis i släptåg som vill ha tidningar, information eller bli medlemmar i Djurens Rätt. En kille kommer jag aldrig att glömma. Jag hade pratat med honom och hans bror några gånger under dagen, och när vi precis hade stuvat in alla grejer och oss själva i bilen för att åka, kom han tillbaka igen. "Hej!" sa han. "Ska ni åka?" och så lutade han sig in i bilen med tummen upp, tog sats och sa: "Djur är vackrast levande!"

Hur fint är inte det? Jag blev väldigt rörd. Det blev vi alla. Och det händer ju några gånger om dagen att man blir när man är ute så här och träffar tusentals människor varje vecka. Många är så grymma! Ja, i positiv bemärkelse menar jag då.

Pallra er hit till Krokstrandsfestivalen, sväng er lurviga här och hälsa på oss i tältet! Och glöm inte att kolla in var vi kommer att stanna under turnén, det kan du göra här. Kanske kommer vi till din stad, eller en plats nära dig, och då vill vi ju träffa dig såklart. Än är det kvar veckor på sommarenturnén 2007.

Mer balans och harmoni i djurens liv, tack!
Hilda-Maria Sandgren
Turnécoach
Djurens Rätt
[email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback