30 juni: Djurrätt i midnattssolen

Sista dagarna av Kirunafestivalen fick vi hjälp av två djurrättare från Kiruna, Alex och Joel. De var helt fantastiska och satte guldkant på vår festival. Alex hade sommarturnén träffat på redan nere i Hultsfred och han dök nu upp för att hjälpa till med flygbladsutdelning och namninsamlande både under fredagen och lördagen. Han delade ut ordentliga buntar av "Fördomar mot djur?" och sommarreceptfoldern samt besatt den lokala kännedomen om var vi skulle kunna träffa på Kirunas ungdomar. Han tog också med sig en rejäl uppsättning material för att fortsätta sprida budskapet även efter att festivalen avklingat och Kiruna återgått till vardagen.

image28

Joel blev värvad till vårt tält, inte av oss utan av sin pappa som jobbade i Svenska kyrkans tältkåta. Joel blev sedan kvar hos oss och förgyllde våra dagar och nätter genom att laga mycket god vegansk lunch som han hade med sig i en kylväska åt hela teamet samt bjuda hem oss att sova hos familjen i Svappavaara. Här nedan tillsammans med Belinda, ordförande i Gällivare lokalavdelning.

image29

Lördagen var vår mest hektiska dag med många besök till tältet. Tyvärr stod vi alldeles för nära scenen så när Lordi och Christer Sjögren och The Ark drog på var det teckenspråk som gällde. Trots det lyckades Björn upprätthålla ett samtal om djurrätt och djurförsök i en timme samtidigt som Lordi spelade. Efteråt var Björn hes men besökarna nöjda med samtalet som de haft. Vi är tre personer som jobbat tolv timmar om dagen med att prata djurrätt i tre dagar. Det gör 3x3x12 timmar djurrättssnack i Kiruna. Plus all den tid som Alex och Joel hjälpte till! Små djurrättsfrön har såtts i fjällen!

På lördagskvällen upptäckte vi en plötslig folksamling i Ungdomens hus tältkafé vid sidan av oss. Det visade sig vara idolvinnaren Marcus Fagervall som signerade. Björn räckte mig en "Handbok för djuren" och jag ställde mig lydigt i kön med alla tjejer i undre tonåren. Framme vid Marcus räckte jag fram boken och körde samma fras som jag upprepat minst hundra gånger de senaste dagarna "Känner du till Djurens Rätt?". Och det gjorde han ju. Så fick Djurens Rätt sin handbok signerad av Idolvinnaren i ett tält på Kirunafestivalen. "Marcus Fagervall" står det. Och så i nedre hörnet ett "BRA!" till allas vårt arbete för djuren!


image30


För djuren i midnattssol,
Camilla Björkbom
Kampanjcoach
Djurens Rätt
[email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback