5 juli: Tuff dag i Danmark

Det har varit en intressant dag. Att det kan komma så mycket regn på en enda gång. På samma plats. Under alla mina festivalbesök i Djurens Rätts tjänst har jag aldrig varit med om att vädret har motarbetat oss som under årets Roskildefestival. Det har under de här fem dagarna regnat mer över festivalområdet, än vad som vanligtvis kommer på en hel månad. Det pratas bland våra djurrättsvänner i Anima om att det är den blötaste och lerigaste festivalen någonsin.

Trots att vi var tvungna att stänga igen tältet efter halva dagen (regnet slog med vindens hjälp in över vårt material och vår TV/DVD), så var det samtalsmässigt en god dag. Tre stockholmskillar tillbringade mer än två timmar i vår soffa, där de läste vårt material (inte minst häftet Fördomar mot djur?) och pratade med medlemmar ut turnéteamet. När de gav sig ut i rusket igen hade djuren fått ytterligare tre personer på sin sida.

Ett av dagens roligare samtal var med två australiensare. De ifrågasatte å det bestämdaste meningen med vår närvaro (ja, egentligen hela Djurens Rätts existens). Den ena killen berättade om när han hade gått vilse i vildmarken och varit tvungen att döda och äta en kanin. Han undrade då om det var rätt eller fel och fick svaret:

"If I was in a plane crash in the Alps, I would probably eat the guy next to me to survive. But if I can avoid eating other animals, including humans, I tend to do that. And this is the Roskilde festival and not a plane crash site... even though it kinda looks like it."

Den förklaringen gick faktiskt hem. Tro det eller ej. Och trots att Roskildefestivalen i år mer liknar ett översvämmat floddelta i Bangladesh, så går det utmärkt att hitta en hel del bra vegokäk på området. Även i år har farmarmackan (hommous, potatis och grönsaker) gjort den veganska tillvaron en aning drägligare. Vårt team här på festivalen konsumerar enorma mängder av just den här mackan. Den är riktigt, riktigt god.

Hmmm... måste nog dra dit nu och köpa en till.

För djuren i ett vattensjukt Danmark,
Benny Andersson
Kampanjchef
[email protected]

Kommentarer
Postat av: Maarit Nurkkala

haha! Det var riktigt kul! och alldeles rätt. Ville tidigare i år åka till Roskilde men tror att jag är glad att jag inte gjorde det. Men er närvaro vid festivalen tycktes inte vara förgäves ändå, trots vädret. En eloge till det jobb ni gör =¤)

2007-07-14 @ 14:14:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback