6 juli: Kanondag i Eskilstuna!

Redan när vi packade upp tältet på Fristadstorget fick vi en försmak för hur dagen skulle bli - flera nyfikna stannade och frågade "Vad blir det här då?" och knappt hade vi fått receptfoldrarna ur bilen förrän de var i händerna på intresserade.

image35

Djurens Rätts ko-medarbetare Kornelia, som var med i dagens turnéteam, var helt klart den mest populära besökaren. Alla barn inom synhåll kom fram till henne för att få en ballong och tidningen Rädda Djuren och för att trycka hennes klöv. Men bland de minsta var det tyvärr några som tyckte att Kornelia var alldeles för stor och läskig...

En liten skvätt regn framåt kvällen var egentligen det enda som inte var supertrevligt med vårt besök i Eskilstuna, som i övrigt närmast kan beskrivas som ett litet ego-boost för Djurens Rätt. Så gott som alla vi pratade med var noga med att poängtera hur viktigt det är att bry sig om djuren och vilket bra jobb de tycker att Djurens Rätt gör.

Flera medlemmar kom fram till tältet för att säga hej, och vi fick faktiskt några alldeles nya medlemmar också!


image36

Kristofer pratade med en man som hade arbetat på AstraZeneca (inte som forskare). Han berättade att han hört hundar genom ventilationen och det var det värsta han hört. Hundarna skrek av smärta. Han tyckte vi gjorde en bra insats för djuren och att vårt arbete var viktigt. Vi kan bara hålla med om allt han sa.

Ett annat minnesvärt möte var mannen som först bara gick förbi och med ett glatt skämt tackade nej till den utsträckta receptfoldern, för att efter några minuter komma tillbaka för att diskutera vegomat i detalj och intresserat fördjupa sig i foldern "Vägen till Vegoland" och med beslutsam min ta den med sig hem. Lycka till i köket!

(Vill du också testa läckra vegetariska recept? Ladda ned Grön Glad Sommar!)

 

Läs om vårt besök i lokaltidningen här.

Imorgon bär det av till Våghustorget i Örebro. Vi ses där!

För djuren,
Kristofer Sofroniou och Sofia Leander
Turnéteam öst
Djurens Rätt


Kommentarer
Postat av: Per-Anders Svärd

Imponerande jobbat kompisar! Jag har provat kodräkten i tio minuter och trodde på allvar att jag skulle tappa förståndet av värmen. Hatten av för er uthållighet! Det är där på gatan som det händer! =)

2007-07-14 @ 12:07:12
URL: http://peranderssvard.blogspot.com
Postat av: Maarit Nurkkala

Jättekul att läsa om dagen i Eskilstuna! Blir nästan tårögd av den positiva responsen. Detta är ett schysst sätt att visa vad Djurens rätt jobbar med. Ni som jobbar med turnén gör ett jätteviktigt jobb!

2007-07-14 @ 14:06:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback