7 juli: Sista dagen på Roskilde

Vädret har varit oförändrat, blåsigt och regnigt. Emellanåt har vi varit tvugna att stänga igen infotältet helt då människor har gömt sig under tak och i sina tält, och då regnet hotat att førstøra vårt material. När man vågar sig ut på festivalens campingar chockeras man nästan av översvämningarna. Tält flyter ett par decimeter ovan marken (eller bottnen numera), hela camp är övergivna och på vissa platser kan man knappt ta sig fram alls.

Nu låter jag som en katastrofjournalist och översvämningarna är ju inte hela sanningen. Så fort det blir uppehåll kryper festivalbesökarna upp ur sina hålor och många beger sig in till oss. Stämningen på området är bra och peppande. Vår förståelse för det danska språket blir bättre och samarbetet med djurrättsorganisationen Anima fungerar kanon! Vi delar ut även deras flygblad och de gör detsamma för oss. Om man blir Djurfadder hos Djurens Rätt eller Anima så får man välja på båda organistationernas tshirts osv. Dubbelt så roligt, med andra ord!

Vi är, allihop, jättenöjda med veckan som har gått, trots rusket. Hur kan man inte vara nöjd när man möter så otroligt många människor, får höra så många olika och nya, smarta tankegångar, och lyckas introducera vegetarisk mat för en människa som aldrig snuddat vid tanken på djurrätt tidigare? Jag kan inte tänka mig något roligare än när någon vågar sig in i tältet och ber om mattips, vill veta mer om hur det verkligen fungerar på de flesta pälsfarmar eller helt enkelt kommer in och bara säger "Hej! Jag vill bli Djurfadder. Hur gör man?"

Tack, alla ni, som besökte oss i tältet och till alla nya Djurfaddrar:
Välkomna som medlemmar Djurens Rätt!

För djuren i alla väder,
Hilda-Maria Sandgren
Turnécoach
Djurens Rätt
[email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback