7 juni: Inga grillvantar i Kex City

Innan något annat skrivs måste jag börja med att sända ett stort tack till personalen på The Body Shop i Kungälv, som lät oss rigga upp infodisk, tidningsställ och ballonger precis utanför deras butik. Stort tack till er. Är du i Kungälv, gå in där och köp grejer!

Kungälv ligger enligt uppslagsverket cirka 2,5 mil nordväst om Göteborg och har en befolkning på runt 33 000 som är jämnt fördelat på båda könen. Vi träffade på ca 1 000 av dessa invånare och det var väl inte riktigt jämnt fördelat mellan könen när det gäller vilka som greppade våra Grön Glad Sommar-foldrar (Gillar du PDF-filer och vego-recept? Klicka här!).

Killar, har ni inga grillvantar hemma? Sett till andelen manliga mottagare av våra sommarrecept med grilltema, så uppstår lätt den misstanken. Grillvantar finns annars att inhandla på Clas Ohlson, en butik som verkar ligga många män varmt om hjärtat (inklusive undertecknad, älskar deras förvaringslådor!).
image6
Grillvante från vårt favorit-gubbdagis. Helt i silikon. Underbart grepp.

Så alla killar, kom in i vego-matchen. Det går att vara schysst mot djuren, äta grönt och se farlig ut. Det finns ingen motsättning mellan dessa tre saker. Självklart finns det undantag till den grillvantslösa mansmassan. Man i yngre medelåldern blir tilltalad.

- Sugen på lite grillrecept?
- Nej tack.
*går tre steg, stannar och vänder sig om*
- Vad stod det nere i hörnet?
- Eh... menar du logon? Det är ett recept från Djurens Rätt.
- Då är det bra.
*tar receptfolder och går vidare*

Den killen gjorde min dag. En annan minnesvärd episod är besöket i den lilla Bräckboden, Göteborgs Kex lilla outlet butik. Ett kilo Singoalla-kakor för trettio spänn (Jo, de är veganska. Nej, inga djur i smeten!). Kan få vilken bantningskur som helst på fall. Kungälv är inte bandy, Kungälv är kex. Kex City. Gunbritt & co i Bräckboden, jag lovar att vi ses igen när kakorna är slut.

(Varmare idag än igår. Solen grillade oss. Tack Hilda-Maria för inköpet av solskyddssprejen. Djurens Rätts sommarturné - nu med Hawaii-doft!)

Benny Andersson
Kampanjchef
[email protected]

Kommentarer
Postat av: J

Har inte The Body Shop sålt aktier till något kosmetikaföretag som testar på djur så pengarna man handlar ickedjurtestade gejjer går till ett företag som testar på djur?

2007-07-28 @ 14:37:56
Postat av: Peter Nilsson

Det stämmer att The Body Shop sålts till L?Oréals. Du kan läsa vad Djurens Rätt tycker om detta på länken nedan.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback