1-3 augusti: Med solen i ögonen och skaterampen i ryggen


Skateboardramp, Djurens Rätt, skateboardramp.

Mitt i entrén till Slottsskogen, Göteborgs motsvarighet till New Yorks Central Park, gick VM i slalom skateboard av stapeln de tre första dagarna i augusti. Roliga evenemang är bra ställen att vara på, tycker vi. Och det tyckte rejält många andra också. Tiotusentals människor strömmade förbi den nyasfalterade backen och tusentals av dem fick lite tankestoff från Djurens Rätt.

Kartongerna med informationsmaterial gapade tomma efter ett tag. Bara de första två dagarna fick 1 600 personer tips om bra grejer att lägga på grillen istället för döda djur. Och lika många fick möjlighet att läsa mer om hur djuren i päls-, livsmedels- och djurförsöksindustrierna behandlas. Att frågan om djurs rättigheter är något som engagerar många gick inte att ta miste på.



En klassiker är tillbaka. Nu i 100 % ekologisk bomull. Det blir bara bättre.



VM i all ära, men när ballonger kommer in i bilden då är valet lätt. Många glada juniorer fanns i Slottsskogen de här dagarna. Och nästan lika många ballonger.



Kristoffer var inte bara generös med ballongerna, utan också en hejare på att prata med människorna i Slottsskogen om vår namninsamling för att stoppa de plågsamma djurförsöken i Sverige.




Tre dagar med ömsom stekande sol och ömsom hällregn gav bra resultat. Vi lämnade Slottsskogen med en positiv känsla och det dröjer inte länge innan vi återvänder. Denna gång till Way Out West med 25 000 besökare. Då står tältet 500 meter längre in i Slottsskogen.

Kommentarer
Postat av: Charlotta Andersson

Foto: Charlotta andersson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback