31 juli - 2 augusti: Putte gillar Djurens Rätt

Vi vet inte riktigt vem Putte är, det är ett ganska vitt begrepp som man får tolka själv enligt festivalarrangörerna. Men oavsett vem Putte är, vet vi att han eller hon gillar Djurens Rätt. Det är helt uppenbart efter den här helgen. Tre dagar hos Putte i Karlskoga med ett peppat djurrättsteam, det kan ju bara inte gå fel.

Frida MacGyver
Vi fick låna ett tält av de snälla arrangörerna, vilket innebar att vi slapp släpa med vårt eget. Det innebar också att vi var tvungna att improvisera lite för att få till väggar på tältet, eftersom det vi lånade kom utan väggar. Här ser vi Frida "Ställningsbyggaren" Olsson säkra staketet som skulle bli vår bakre vägg. Djurrättsarbete kan vara väldigt tungt ibland, bokstavligt talat!

De första två dagarna sken solen på oss och besökarna, och vi samlade in mängder med namn på protestlistorna. 780 namn blev det totalt, inte illa alls! Nu är det dags för Eskil och de andra i regeringen att fatta att det inte är ok att utsätta djur för obegränsat lidande i djurförsök.

Namninsamlingstävling!
Dags att ge sig ut med protestlistorna! Frida och Sonja körde en tävling - vem kan snabbast fylla en lista? Karlskogaborna ville väldigt gärna skriva på, så det var inga problem för någon av dem. De kom tillbaka till vårt infotält med ett par sekunders mellanrum - jämnt lopp!

Vi delade ut massor av foldrar, inte bara till besökare utan även till musiker. När Frida stod i kö för att få en Neverstoretröja signerad, såg hon att någon lämnade fram ett Fördomar mot djur-häfte att få autograferna på. Naturligtvis måste ju Neverstorekillarna då få ett eget ex att behålla!

Vi förser Neverstoretrummisen med djurrättsmaterial!
Trummisen i Neverstore - kanske blivande djurrättare, vem vet?

Det enda moln framför solen under den här festivalen var just molnen framför solen på lördagen. Vilket ösregn! Det vräkte ner så mycket att man knappt vågade gå utanför infotältet. För att inte tala om vilken översvämning Frida hade i sitt tält på campingen - som en simbassäng! Som tur var lättade regnet framåt eftermiddagen, och ett par timmar efter att området öppnat var det uppehåll. Sedan var det full fart igen. Puttebesökarna räds inte blött gräs!

Våra grannar på området var riktigt trevliga. Vi såg dem förse besökarna med airbrushtatueringar av allehanda slag, men tyckte att det saknades en viss symbol. Trevliga djurrättare som vi är fixade vi genast en åt dem. Givetvis med tanken att vi skulle få en varsin sådan, vilket vi också fick. Tack snälla!

Finn tre rätt!
Finn tre rätt! Spontantatueringar is the shit. Frida, Anna och Linnea är som ni ser mycket nöjda.

Putte var alltså en riktigt härlig filur. Hoppas vi ses igen nästa år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback