8-9 augusti: Grande finale på Way Out West

Vad får man om man tar 7 sjukt duktiga djurrättare, en musikfestival i Sveriges näst största stad, samt 25 000 besökare? Succé, såklart! Den här helgen har faktiskt slagit alla rekord, vi har fortfarande inte riktigt kunnat smälta hur stort det här egentligen är.

När vi skulle bygga upp infotältet dagen innan festivalen var vi dock inte så säkra på att det skulle gå så bra som det gick. Vi blev anvisade en plats som låg lite avsides, precis bredvid bajamajorna, och SMHI hade lovat ösregn både fredag och lördag. Nåja, Djurens Rätt är ju ingen organisation som är känd för att ge upp vid lite motstånd, tvärtom, så vi anlände till Slottsskogen på fredag förmiddag vid gott mod. Vi hade också utrustat oss med en armada av bajamajalappar, halva A4-papper med korta texter om hur trångt grisarna och kycklingarna har det. Naturligtvis hade vi dagen innan sett till att mäta hur stor en bajamaja är, så att besökarna när de hade en lugn stund på festivalen kunde läsa att man får hålla 24 kycklingar på en yta stor som en bajamaja, och att ytan per gris i Sverige faktiskt är mindre än ytan av denna portabla toalett. Och det är inte så mycket roligare i gris- och kycklingstallarna än vad det är på en bajamaja heller.

Under de båda dagarna hade vi en strid ström av besökare vid tältet. Placeringen visade sig vara perfekt - lagom långt från scenerna så att man kunde prata, och vid en naturlig uppsamlingsplats. Det fanns verkligen inte en lugn stund, ända in på natten efter de sista konserterna när området skulle stänga kom det besökare som ville prata och/eller bli Djurfaddrar.

På lördagen anordnades det kakfest i djurrättstältet. Vi hade dels bjudit in alla i Djurens Rätts Facebook-grupp (gå med där du också!), dels berättat för alla vi träffade att vi hade flera kilo vegankakor som vi ville bli av med. Det tog max en halvtimme innan alla kakorna var borta. Och på den tiden hann vi prata med otroligt många besökare, samla massa nya namn på listorna och värva flera nya Djurfaddrar. Way Out West-besökarna var intresserade, engagerade och väldigt peppade på att göra något för djuren.

Detta var andra året för Way Out West i Göteborg. Enligt arrangörerna kommer de definitivt tillbaka ett tredje år. Om Djurens Rätt också återvänder, ja det behöver man knappast fråga. Vi kommer att vara fler djurrättare, ha större tält, högre flaggor, längre bord, mer kakor, mer foldrar, mer t-shirts, mer besökare, ja det blir mer av allt. Som nu fast i kvadrat. Eller kubik.

Men hur var det med det där ösregnet då? Sånt där som kan sabba en hel festival? Ja, det missade Göteborg helt och hållet. Någon enstaka skur här och där, men i princip uppehåll och sol hela dagarna. ”Det kan ju inte bli bättre”, kanske någon annan hade sagt i det här läget. Men icke Djurens Rätt. Vi är sjukt glada och stolta över den här helgen, men vi nöjer oss aldrig. Det är mycket kvar att göra, vi kan alltid bli fler, större, bättre, göra mer. 75 miljoner kycklingar väntar otåligt på stallgolvet. Om du inte redan är medlem, bli det idag! Djuren behöver dig.

För er som inte kan få nog av Way Out West, håll ögonen på den här bloggen. Ryktet säger att det snart kommer att dyka upp riktigt schyssta djurrättsbilder här. Den som väntar på något gott väntar ofta alldeles för länge, men förhoppningsvis inte i det här fallet. Ses snart igen, alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback