12-13 juli: Sommarturnén besöker Möklinta och Ulva marknad

To be or not to be... är vi nöjda med besöket på Möklinta Marknad, eller?


Lördagen börjar med en tidig bilfärd från Uppsala på ca 10 mil till Möklinta.Väl framme töms bilen på sin last, infobordet med parasoller är uppdukat i god tid innan marknad började och solen skiner.

To be or not to be... nöjda.


Klockan är nio och marknaden öppnar, men var är besökarna? Nästan folktomt. Det mesta av vårt infomaterial och våra bjudkakor ligger kvar på bordet.

To be or not to be... inte nöjda.


Efter ca en timme finns plötsligt besökarna på plats. Receptfoldrarna, infomaterial och speciellt pins lämnar vårt bord i en rask takt. Naturligtvis gör också som vanligt de hembakta chokladrutorna som vi bjuder på stor succé. Många besökare är pratglada och uppskattar att vi finns på plats som ett litet "udda" inslag i marknadsbilden. Vi fyller på bordet med kakor och infomaterial. Solen fortsätter skina.

To be or not to be... nöjda.


Vad händer? Plötsligt är himmelen helmörk på några få minuter och... alldeles rätt, himmelen öppnar sig helt, blixt, dunder och regnet bara forsar ner. Våra skyddande parasoller hjälper inte mycket när regnet kommer från alla håll. SMHI hade ju lovat bra väder. Vi blir genomblöta, bordsdukarna likaså, pinsen flyter i sina korgar, infomaterial blir fuktigt och marknadsbesökarna försvinner. Vad göra i detta läge? Rätt, bara försöka rädda så mycket som möjligt och få in det i bilen och avbryta besöket på marknaden.

To be or not to be... inte nöjda.


Under bilresan hem till Uppsala inser vi att vårt "dränkta" material och prylar måste packas upp, gås igenom och få en chans att torka. Vi är lika fulla av revanschlust som efter vårt senaste besök i Västmanland och vi bestämmer oss för låta allt ligga kvar i bilen och hoppas på sol kommande dag.


Tidig söndagsmorgon skiner solen och vi drar till lopp- och prylmarknaden ute vid Ulva kvarn för att sätter upp vårt infobord. Ett extra bord placeras bredvid med lite loppisprylar som förhoppningsvis skall locka lite fler besökare till oss. I solskenet mellan receptutdelning och pratstunder med besökare hinner vi få ordning på allt som regnet sabbade föregående dag.


Recept, chokladrutor och annat infomaterial mottages tacksamt av besökarna vid bordet. Trevligt är också att många semestrande Djurens Rätt-medlemmar från andra delar av landet stannar till vid bordet och glädjer sig åt att se oss på plats och uppskattar att få våra recept.


To be or not to be... vi är mer än nöjda med helgen och det är mycket trevligare att stå vid infobordet i solsken.


Ps! Det kändes som om loppisbordet drog till sig besökare som vi troligtvis i vanliga fall inte skulle ha nått.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback