15 juli: 90-talsdisco i Halmstad

Trots manfall pga sjukdom var det ett peppat turnéteam som svängde in på Stora Torg i Halmstad på tisdagsmorgonen. Med vindar som hotade att blåsa bort hela tältet fick vi se till att förankra allting ordentligt. Tyngderna som håller tältet på plats är effektiva, men tunga som sjutton. Det gäller att akta fingrarna! Väl på plats fick vi väldigt speciella grannar: ett slags Klick!-jippo (tidningen ni vet), med dunkande musik och en massa giveaways. De drog ordentligt mycket folk till vårt hörn av torget, mycket bra! Det var mycket folk på stan idag, både Halmstadbor och turister. Vi delade även ut material på gågatan, det gick riktigt snabbt att få ut receptfoldrarna där. På en kvart hade hundra foldrar lämnat mina händer och hittat bättre - eller framför allt fler - hem.


Blandad publik i Halmstad

Djurrätt berör alla, gammal som ung. Vi fick många nya medlemmar idag, den yngsta var 12 år och den äldsta 79.


Vi fick även besök (och beröm) av en kommuntjänsteman på Miljöförvaltningen, som berättade om ett av kommunens projekt. Man ska informera samtliga kommuninvånare om vilka regler som egentligen gäller för hundar och katter, 100000 foldrar ska tryckas upp och spridas. Bra initiativ!

 

Halmstad visade sig vara en riktigt trevlig stad. Det är kanske sant det som sägs, Halmstad är fint på sommaren.

När vi lämnade Halmstad insåg vi att vi glömt tanka. Med visaren nere på rött och ett par mil till Falkenberg där vi skulle övernatta, var det med stor lättnad vi såg den gula skylten som är Jet-mackens kännetecken. Glädjen var dock kortvarig, bensinkortet hade upphört att gälla. Ok. Vi har ett Statoil-kort också. Statoil finns ju överallt. Utom just på vägen mellan Halmstad och Falkenberg, visade det sig. För att ha två kontrollfreaks i bilen var det hyfsat lugn stämning där vi for fram på motorvägen, kilometer efter kilometer, liter efter liter. Kanske visste vi redan att vi skulle hitta Statoil i Falkenberg. Hursomhelst har vi lite extra koll på det där med bensinmätaren nu. Bara för säkerhets skull. Statoil finns ju överallt. Nästan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback