16 juli: Fullt ös i Varberg

Efter en god natts sömn var det dags att bege sig till nästa turnéstopp: Varberg. Den goda sömnen tackar vi Tove för, som lät oss sova över i hennes second hand-butik i Falkenberg. Har du vägarna förbi så titta in! Förutom en massa schyssta och fräscha grejer finns det också en del material från Djurens Rätt. Saknar du någon folder eller är sugen på en pin eller två, ta en sväng förbi affären på Skreavägen!

Väl framme i Varberg blev vi väl omhändertagna av torgvakten Malin, som lät oss stå gratis mellan en jordgubbsförsäljare och ett par vänliga själar från Jehovas Vittnen. Alla knallar var i full fart med att få upp försäljningsstånden, och Djurens Rätt var inte sämre. Kvickt och lätt lastade vi av, och sedan satte det igång. Vilken torghandel! Det var fullt ös från början till slut, en aldrig sinande ström av människor tog emot våra receptfoldrar, och vi fick uppleva många intressanta diskussioner.

Recept!

1 500 recept utdelade på fem timmar. Jon Camp, rekordutdelare för den amerikanska organisationen Vegan Outreach, skulle vara stolt över oss.

På förmiddagen fick vi lite konkurrens om uppmärksamheten. En fiolspelande flicka med dubbla rockringar dök upp och underhöll de förbipasserande. Tur att man både kan ta emot recept och lyssna på fiolmusik samtidigt!Många träffade oss för första gången idag, och det var många positiva möten. Det skriver jag nog i varje blogginlägg, men det är så det är på sommarturnén! Jag upphör aldrig att förundras över hur många vi faktiskt når ut till, och med ett sådant djup för varje person. Ofta börjar det med ett recept. Vad är det här för något? Vegetariskt? Varför då? Djurens Rätt, jaha vad gör ni för något? Lyssnar. Många har på känn att djuren inte har det särskilt bra, men man vet inte riktigt hur det ser ut. Det mesta sker ju bakom stängda dörrar, i byggnader med små fönster man inte ser in igenom. Och så är samtalet igång. Kanske skriver man på protestlistan mot plågsamma djurförsök, kanske blir man till och med Djurfadder. Men i vilket fall lämnar man Djurens Rätts tält med nya kunskaper, nya insikter, och förhoppningsvis en vilja att förändra verkligheten för djuren.


Benny pratar med en hel djurrättsfamilj
Benny hade en lång pratstund med denna familj där alla var intresserade av djurrätt. Mer sånt!


Förutom en massa information, både i material och i pålästa och peppade volontärer, har vi ju med oss en massa schyssta t-shirts och pins. Såhär tjusig väska kan man få om man besöker Djurens Rätts tält:


Snygg djurrättsväska
Pinsen kostar ynka 10 kronor styck, och är riktigt fina. De förvandlar alla väskor och kläder till djurrättsoutfits, se till att skaffa några pins du också!


Tjusiga pins, inte sant?
Tjusigt värre!

 

Tack Varberg för i år! Vi ses definitivt 2009 också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback