26 juni: Musik + djurrätt = sant

West Coast Riot är festivalen som tillsammans med Metal Town förvandlar en öde pir i Göteborg till en festivalplats full av musik, folk och fest. Djurens Rätt var självklart på plats. Dagen började med ett rejält hällregn, men när festivalen väl kom igång var det bara vinden som påminde oss om att vi var i Göteborgs hamn. Vi hamnade precis bredvid merchandise-tältet, vilket innebar att vi kunde gå omkring med protestlistorna i kön och prata lite djurrätt med folk medan de väntade. Sweet. Många passade också på att titta in hos oss.


Paul samlar namnunderskrifter i merch-kön
Paul samlar namnunderskrifter på piren. Många är de som blir förvånade och upprörda över vad man faktiskt tillåts göra med djur i Sverige idag. Du kan också skriva under här.

Sista Sekunden är ett mycket trevligt gäng som spelade på festivalen den här dagen. De gillar djurrätt, och de gillar Djurens Rätt. De kom över med ett antal bandtröjor till oss som vi fick lov att ge bort som premie till de som valde att bli djurfaddrar, och passade under sin spelning på att göra reklam för oss. Dessutom uppmanade de alla i publiken att bli veganer. Tänk om alla band gjorde så! Behöver vi säga att vi alla var mycket nöjda med det här samarbetet?


Djurens Rätt på West Coast Riot
Madeleine och Paul pratar djurrätt med besökarna vid festivalens snyggast pyntade infobord.

Ju längre kvällen gick, desto högre blev musiken. Båda de två stora scenerna var riktade rakt mot djurrättstältet, men våra duktiga volontärer kämpade på ändå. Även de som egentligen var lediga såg till att hjälpa till så fort de fick chansen. För så är det ju med djurrätt, man stöter på det överallt, vare sig man är aktiv eller inte. Och vi ges hela tiden möjligheter att förändra. Det är allt fint att vara djurrättare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback