29 juni-4 juli: Fem dagar på dansk mark

Roskilde festival och underbart väder! Det låter kanske otroligt då vädergudarna annars har en benägenhet att ta ut sina innestånde aggressioner på just den här festivalen. Just nu är väl det största problemet om glassen och vattnet ska ta slut då detta konsumeras i gigantiska mängder. Festivalen har varit bra för Djurens Rätts del, till och med mycket bra! Vi har haft oändligt många givande diskussioner och vi har hjälpt våra danska kolegor att slå alla former av rekord. Animas material börjar ta slut och de har fått massvis med nya medlemmar (de ligger en bra bit över 200-strecket!).

Situationen är givetvis inte riktigt lika gynsam för oss då det inte finns alls lika många svenskar som danskar på festivalen men med hemmasnickrad danska och knacklig engelska lyckas vi i alla fall få många intresserade och de svenskar som närmar sig vårt tält kan vara säkra på att lämna det med något värt att tänka på.

Det låter kanske för bra och en känsla av att allt fortlöper helt problemfritt infinner sig men riktigt så är det inte. Teamet har dragits med många åkommor. Taras röst försvan helt den tredje dagen, Bennys handled blev skadad och Marias och Johans hudfärg kan mest beskrivas som en nymålad svensk stuga - knallröd med vita knutar. Men men, likt actionhjältar som just blivit överkörda av en lastbil så reser vi oss igen och lyckas efter bandagering och smörjande åstadkomma en av festivalens hittills bästa dagar.

Som jag tidigare nämnde så har vi haft extremt många givande diskussioner och antalet nya medlemmar i kampen för djurens rättigheter har ökat markant. Visst, vissa perioder kommer en stark vilja att likt Ernst Hugo skrika ut sin irritation mot danskarna som dels är omöjliga att förstå och dels anordnar en festival med totalt värdelös vegan mat. Men trots det så älskar vi Roskilde och är otroligt nöjda över att få vara här och dessutom förändra så mycket för så många.

Tre dagar kvar nu. Full fart!

// Johan

Kommentarer
Postat av: Johannah

Med hjärtat i halsgropen gick jag in här på bloggen nu när jag väl kommit hem, och oj vad glad jag blev över att se att det om den fina bilden på mig bara var lögn, haha.

2008-07-07 @ 21:17:45
Postat av: anna

vi har ju inte lagt upp några bilder än... ;)

2008-07-08 @ 00:36:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback