29 juni - 6 juli: Internationellt samarbete för alla djur, överallt, hela tiden.

Japp. Roskilde var fint. Årets festival var en härligt torr och varm upplevelse. Djurrättsmässigt var den inte så dum heller. Djurens Rätt samarbetade med våra danska vänner i Anima, och det var ett samarbete som hette duga. Tillsammans nådde vi ut till otroligt många besökare, 18500 landar siffran på för Djurens Rätt (det är 20% av alla på hela festivalen!), och vem vet hur många fler som danskarna hann prata med under dessa åtta dagar. Över 80 nya medlemmar i Djurens Rätt, och 200-300 nya för Anima. Mängder av nya namn på protestlistorna, och varje dag hade vi väldigt bra djurrättssamtal. Vi gissar på ett par hundra nya vegetarianer också, många var de samtal där besökarna peppades till att välja nya gröna alternativ. Funderar du på att bli vegetarian men har ännu inte beställt ett vegetariskt startpaket? Se till att göra det bums, klicka här!

Ingen festival utan bilder, såklart. Här kommer en liten hint om hur det såg ut hos oss på Camp West.


Johan affischerar
Johan gör fint på planket bredvid oss. Våra affischer fick sitta förvånansvärt orörda, förutom de fina djurplanscherna med våra fyra budskap: djur är varken mat, kläder, försöksobjekt eller varor.


Tjusiga tröjor minsann!
Två festivalbesökare spanar in våra snygga t-shirts. Vi hade både svenska och danska tröjor, extra mycket att välja på!


Maria samlar namn
Maria samlar namnunderskrifter i kvällssolen. Vi samlar namn mot plågsamma djurförsök, Anima mot plågsamma djurtransporter. Väldigt många ville skriva på.


Kött som kött
Kött som kött. Animas aktion väckte många reaktioner från besökarna. Det var väldigt många som stannade för att fundera över varför man plastar in levande varelser och sätter ett pris på dem. Ja, hur var det nu igen?


Johan pratar djurrätt
Johan pratar djurrätt. Varje kväll när teamet pratade igenom dagen var det en sak som vi alla återkom till - alla dessa riktigt bra djurrättssamtal. Samtal där vi berättat, ställt frågor, och filosoferat tillsammans med besökarna. Insikterna blandas med upprördhet och aktionslust. Vi uppskattar de här samtalen väldigt mycket, och det gör även de vi pratar med. Många var det som tackade oss när de lämnade tältet.


Tara pratar djurrätt
Ännu en besökare får sina fördomar mot djur testade, här av Tara.


Sol, vind och djurrättssamtal
Att sitta en stund i gräset (nåja, det var nästan gräs) och prata djurrätt i solen, kan det bli bättre?


Internationellt samarbete
Här har den annars så kameraskygga turnécoachen fångats på bild då hon provar en djurrättströja med dansk design. Eller hur var det nu, var den kanske amerikansk? Till höger ser ni i alla fall en lista på företag som Anima fått att skriva under på att de inte kommer att sälja päls i någon av sina butiker. Fast, vänta lite, har möjligtvis en svensk djurrättsorganisation varit inblandad i några av de där kontrakten? Eller kanske flera? Det kallas internationellt samarbete. För alla djur. Överallt. Hela tiden. Yes. Roskilde var fint.


Kommentarer
Postat av: Janbananvegan

Jojo - Anima gør dit og Anima gør dat, men som billedet viser ved Benny jo godt hvilket navn kidsene skriger på Roskilde - tjek bare hans outfit her: http://www.anima.dk/billeder/svenskkaos08.jpg



(jaja og logoet...i know...)



Anima - everything you can do, we can do it better.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback