12-14 juni: Hultsfred - för tionde gången!

Nu är vi tillbaka i människobyn efter fem dagars utflykt till småländska Hultsfred. Vi vet inte exakt, men det kan ha varit tionde gången som Djurens Rätt slog ned tältpinnarna intill sjön Hulingen. Tionde gången. Bara det är värt en dos respekt.

Massor av musik, mycket sol, lite regn, gröna bajamajor, kändisar och en fantastisk alkoholkonsumtion. Hultsfred var sig likt. Detsamma gällde tillströmningen av intresserade till Djurens Rätts tält. Trots lite sega förmiddagar (helt tomt i spelschemat = lite folk inne på festivalområdet) rullade det på bra under eftermiddagarna och kvällarna. I perioder var det helt fullt framför våra nyinköpta festivalbord (stort tack till Malin som fixade 10 % rabatt åt oss!).

080614 | Hultsfred | Foto: Alvin Lindstam
Läkare utan gränser, Ung Vänster och... Djurens Rätt!

Att djurrätt är något som engagerar, det vet vi. Men vi blir gång på gång förvånade över det positiva bemötandet från i princip alla som vi talar med. Insamlandet av namn mot plågsamma djurförsök gick som på räls (nästan 2 000 underskrifter!) och tusentals av våra fina tidningar och peppande receptfoldrar åkte hem från Hultsfred i helt andra kassar än de kom dit i. Vi upptäckte också att våra nyaste affischer med djurfoton på inte fick vara ifred. Så i några flick- och pojkrum runtom i Sverige sitter det förmodligen lite festivalnötta affischer från Djurens Rätt. Väldigt kul!

080613 | Hultsfred | Foto: Alvin Lindstam


080613 | Hultsfred | Foto: Alvin Lindstam
Så här glad är man när någon har spytt utanför infotältet under natten.

Mer bilder kommer under veckan. Till alla snälla och trevliga människorsom vi pratade med under festivalen - mer än 3 000 personer - vill vi skicka en liten hälsning. Tack så mycket för att ni gjorde vårt tionde (?) år på Hultsfred till ännu en succé!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Tack för kommentar på bloggen min, ja att allt infomaterial från er är gratis har jag förstått, & nyss beställt sommarpaketet har jag också!



Ha det bra!

Sofia

2008-06-16 @ 20:56:01
URL: http://sofew.blogg.se/
Postat av: Mattias Luks

Första bilden är talande för hur det var många gånger på Hultsfred. Tyckte att de andra organisationerna såg lite bleka och uttråkade ut vid flera tillfällen.

2008-06-18 @ 12:29:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback