16-19 juni: UKM + kakor + djurrätt = sant!

Ännu en måndag. Då var det dags igen att packa bilen med infomaterial för att åka ner till Uppsala Konsert och Kongress (Musikens hus) i centrum för att kolla läget och förbereda infobordet.


Det är beräknat att 250 deltagare från hela Sverige skall anlända kvällstid för att delta i UKM:s* riksfestival, samt förhoppningsvis en massa andra besökare under själva festivaldagarna, tisdag-onsdag. Kvällen blir en lugn afton med ett sparsamt antal besökare vid bordet som blir desto gladare när de får smaka på våra hembakta morots- och chokladkakor som kvällsgodis.



Anders tar en kaka i en av pauserna under UKM:s riksfestival.


Vid lunchtid och några timmar framåt på tisdagen ökar trycket vid bordet och det blir en del diskussioner och frågor att besvara. Vi pratade bl a med två personer som blivit vegetarianer och nu har starka planer på att bli veganer framåt hösten. De kände att de hade lite problem med vad att veta man skall äta och hur fixar man maten. Naturligtvis förser vi dessa med en massa matinfo, recept och kokböcker.


Våra kakor som vi bjuder på går åt i ett rasande tempo. Pins och kokböcker är det enda vi får sälja vilket dock går
lite trögt, men en massa foldrar och häften försvinner från bordet. De första timmarna på onsdag blir lugna men som tur är har Grön Ungdom dykt upp med ett infobord brevid oss. Några timmar fördrivs med att vi läser varandras infomaterial, pratar politik och mat. Besökarna visar inte något större intresse för varken Grön Ungdoms eller vårt infobord så de unga gröna packar ihop och går hem. Vi bestämmer oss dock för att stanna kvar och hoppas på bättre tider.


När dörrarna öppnas till stora festivalsalen kommer också de bättre tiderna, plötsligt har vi en ström av människor
som vill smaka våra kakor, ha infomaterial och prata. Tiden går fort, det närmar sig matchdags för Sverige-Ryssland på TV:n. Eftersom torsdag förmiddag är en avresedag för festivaldeltagarna, så tycker vi att det är lika bra att packa ihop vårt material och lämna Musikens hus och festivalen för denna gång.


* UKM = Ung Kultur Möts


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback