6 juni: Ett svettigt stopp på Sanden


Gunnel och Helena från Djurens Rätts lokalavdelning i Trollhättan-Vänersborg.

Turnéstopp 080606 | Vänersborg | Foto: Anna Hallin
Viktor från Trollhättan i aktion. Ett åttiotal personer skrev på Djurens Rätts namninsamling mot plågsamma djurförsök.

Solen stekte på rejält denna nationaldag. Och de många svenska flaggorna slokade rejält, då vinden också hade tagit ledigt denna helgdag. Djurens Rätts västra turnéteam hade förlagt dagens turnéstopp till Vänersborg och Aqua Blå hette evenemanget som fick utgöra kulissen. Nyckelordet för dagen var "svettigt". Teamet cirkulerade runt mellan löpartävlingar och husbilsutställningar. 750 personer fick varsitt exemplar av  "Grillat, grönt & gott", vår nya receptfolder med sommaranpassade vegetariska recept med fakta om kycklingindustrin - allt i ett!

En varm dag med många möten. En man i sjuttioårsåldern kom fram och sa att han tyckte det var skönt att se oss där. Att det fanns lite mer djup i firandet av nationaldagen än enbart öl, korv och den lokala Volvo-handlarens bilutställning. Ett par av dessa möten resulterade dessutom i att Djurens Rätts medlemsantal ökade en aning. Hur roligt som helst!

Med solen brännande i huden styrde turnéteamet hemåt med en tanke i huvudet. Att imorrn är det tidig uppgång. På marknaden i Skärhamn på Tjörn är de minsann morgonpigga. Solstingade som vi kände oss var det bums i säng. Nästa stopp Skärhamn, Skärhamn nästa.

Turnéstopp 080606| Vänersborg | Foto: Anna Hallin
Ett gäng glada vänersborgare tar ställning mot plågsamma djurförsök!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh! Jag vill också engagera mig, låter så härligt.

2008-06-08 @ 21:42:42
URL: http://sofew.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback