1-4 maj: Djurens Rätt på Urix

image173

Den 1-4 maj ägde Sveriges största åsiktsfestival rum, Urix. Det är ett evenemang som riktar sig till tonåringar från hela landet. I ett par dagar träffas man, diskuterar samhällsengagemang, och får lära sig hur man på demokratisk väg kan påverka sin omvärld.


Djurens Rätt deltog under festivalen med en mycket uppskattad workshop på temat "Förändra världen med kniv och gaffel". Ämnen som togs upp var bland annat kopplingen mellan mat och miljö, djuretik, och vegansk näringslära. Alla deltagare lagade sedan middag tillsammans för att få prova på hur man lagar till helt vegetariska tacos, kladdkaka med glass och grädde, och undersökte vilka veganska mjölksorter som egentligen är godast.

image175   
                                                                                                  

Flera deltagare berättade efteråt att de blivit inspirerade och tänkte bli vegetarianer eller veganer när de kom hem. Roligast var en tjej som ringde hem direkt och förvarnade sina föräldrar om vad som väntade dem! Ganska många timmar ägnades också åt att prata med engagerade människor som kom förbi vårt informationsstånd och ville prata djurrätt och handla vegansk mjölkchoklad. Uppskattat både av oss och av dem.


Kort sagt har vi haft en toppenhelg och samtidigt spridit vårt budskap till massor av nyfikna människor! Hoppas vi ses nästa år igen på Urix!

// Håkan, Anna, Ille och Helena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback