14 maj: Demonstranter i Skövde imorrn!

Pressmeddelande 2008-05-14

Djurens Rätts sommarturné med ung konstnär till Skövde

Skövde är nästa stopp för Djurens Rätts sommarturné och staden blir också galleri för Sofia Säljös konst. För att uppmärksamma djurens rättigheter ställer Sofia ut sin konst i form av små keramikfigurer på stan och den som vill kan ta med sig konstverken hem.

Djurens Rätts sommarturné, som åker runt i hela Sverige för att få människor att uppmärksamma djurrätt, kommer till Skövde i morgon torsdag den 15 maj. Turnéteamet samlas på Hertig Johans torg kl 13.00 och hoppas väcka skövdebornas intresse för djurrätt. Om inte de lyckas kanske Sofia Säljös konst gör jobbet:

- Konsten består av demonstranter, som står för att alla har rätt till sitt eget liv oavsett vilken art man tillhör. Man får inte diskriminera någon på grund av religion, kön, sexuell läggning eller hudfärg. Jag vill lägga till djuren på listan. Inte för att de ska ha samma rättigheter som oss människor men för att de ska ha rätt till sitt eget liv, säger Sofia.

Demonstranterna är ca 15 cm höga och håller ett hjärtformat plakat. De ingår i ett projekt och totalt 100 demonstranter kommer att placeras ut på olika platser i Sverige. De är numrerade och har en adress till en blogg där det finns mer information om projektet och där alla demonstranterna finns på bild. Sofia uppmanar den som hittar en demonstrant att gå in på bloggen och berätta det.

- Det är ju alltid roligt att få kontakt med dem som upplever konsten, tycker Sofia.

Sofias blogg, med bilder på demonstranterna, hittar du här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback