15 maj: Hertig Johan, jordgubbar och demonstranter med eller utan glasyr

Tack Skövde och Hertig Johans torg för idag. Det här gör vi gärna om. Vad mer kan vi önska oss än fint väder, mycket folk på stan, jordgubbsförsäljare, ett gäng bra samtal och lagom med vind för att få Djurens Rätt-flaggan att vaja snyggt?

Vår blivande sommarplåga, vegoreceptfoldern "Grillat, grönt & gott", delades ut flitigt och fick positiv respons. Denna folder är en potentiell u-båt. Den tar vegokäket in under folkhemmets radar och upp på grillarna i sommar. Utan tvekan. Djurens Rätts slipade marknadsförare har t o m lyckats att göra årets receptfolder så mainstream att de vegetarianer vi mötte idag emellanåt avböjde att ta recepten med orden "nej tack, jag är vegetarian". Det här var i alla fall teamkollegan Christoffers reflektion. Vi får fler tillfällen att testa just den teorins hållbarhet under de kommande månaderna.

Vad mer finns att säga om dagen? Vi kan ödmjukt hälsa en ny skara medlemmar välkomna. Detta är otroligt peppande! Ett hett tips är också att hålla span i lokaltidningen efter en artikel om Sofia Säljös djurrättskonst. Sofia hade riggat upp sina smått fantastiska keramik-demonstranter alldeles invid turnétältet. Lokalmedia hade fattat att detta var något utöver det vanliga. Och att djurrätt is the shit. Ett annat sätt att nå ut med idén om att omtanke inte nödvändigtvis behöver stanna vid artgränsen.

image177
Hur koola är inte de här demonstranterna då?

Vi har två personer på S som vi har att tacka för att Skövde-stoppet på vår turné blev av. Stina som hjälpte oss att få loss platstillståndet med kort varsel (Till alla hjälpsamma myndigheter i Skövde: Nästa år ringer vi två veckor tidigare, vi lovar!). Sedan är det såklart vår bästaste Sofia som står för grundpeppet till turnéstoppet, som ställer upp med 20 extra aktivister (visserligen en aning korta i rocken, men ändå!) och dessutom ordnar med god mat efteråt till hela teamet!

image178
Så här glad blir du av att dela ut vegorecept till människor i Skövde!

Bor du i Skövde? Låt inte detta bli den enda dagen på året som skövdeborna får sig en dos djurrättsinfo. Är du intresserad av Djurens Rätt-verksamhet i och kring Skövde/Falköping? Skicka ett mejl till [email protected] nu på studs.

Kommentarer
Postat av: Stina

haha, känns bra att få skriva om något vettigt emellanåt också. lokaltidningen belyser djurrätt alltför sällan. kul att det gick bra under dagen :)
ni är så välkomna åter!
får se om vi kan styra upp nån lokal grej..
vänligen, Stina

2008-05-18 @ 22:30:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback