6 september: Även grå dagar skiner solen

Det var under tunga grå moln som turnéteamet anlände till Gråbo torg. Regnet hade fått de flesta andra som skulle vara med på Livsrumsdagen att ställa sig under tak längs med torgets affärer. När alla andra står intryckta under mörka tak, var syns man då bäst om man har ett vitt tält och en jättehög blå flagga? Mitt på torget såklart. Så vi trotsade regnet, och packade upp som planerat.

Även Gråboborna trotsade i viss mån regnet. De sista sommarrecepten delades ut, och alla barn fick ett nummer av Rädda Djuren. Torgets konferencier presenterade oss flera gånger, utan att vi hade pratat med honom berättade han att vi jobbade mot plågsamma djurförsök, och att vi kunde berätta för besökarna om hur man behandlar djur på ett etiskt korrekt sätt. Det gjorde vi också, trots vädret och den annalkande hösten hade vi en hel del besökare och intressanta samtal, bland annat om djurförsök i undervisning. Det ska inte kännas ok att skära i ett koöga, något som de tre killarna som råkat ut för dissektionslektion på biologin höll med om. Inte hade de lärt sig något av lektionen heller, sa de. Vad är det egentligen vi lär ungdomar, när vi tvingar dem att gå emot sin naturliga känsla att inte vilja skära i djur och djurdelar? Ja inte mycket om anatomi, det är ett som är säkert. Däremot lär vi dem att djur inte är värda mer än ett uppkopierat dubbelsidigt A4-papper. Och vi lär dem att de ska förtränga sina empatiska förmågor - man får ju inte vara en mes som inte vågar vara med! Läs mer om djurförsök och dissektioner i undervisningen här och här.

Freestyledans med våt hund
Det var lite av ett hundtema denna friskvårdsdag. Här ser vi freestyledans i regnet.

Framåt eftermiddagen lättade molnen, och solen tittade fram. Hur gärna vi än vill att den här sommaren ska fortsätta resten av året, ja resten av nästa år också för den delen, är nu hösten i full gång. Sommarturnén har ett par stopp kvar, sedan tackar den för i år med ett rekordresultat. 180 turnédagar, 92 turnéstopp. Oändligt många djurrättssamtal, massor av djurrättspepp. Och framför allt - en helt otrolig insats från alla underbara volontärer som varit med i sommar. Håll ögonen öppna efter nästa nummer av tidningen för en liten sammanfattande betraktelse över sommarens aktiviteter! Och du missar väl inte att fortsätta hålla koll på hemsidan? Hösten bjuder på massa djurrättsarbete, nu i september är det dags för bokmässan i Göteborg, och vecka 38 har vi extra fokus på pälsfrågan. Sommaren må vara över, men Djurens Rätt jobbar oförtrutet vidare. Vi ses!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback