11-12 augusti: Djurens Rätt möter Linköping & Motala i regn och rusk

Alla vet vi att det har regnat mycket under föregående månad, på löpsedlarna den sista juli kunde man läsa att augusti "...det skulle bli annorlunda" men icket. Regn, reg och åter regn. Men stoppar det oss att tala för våra små vänners skull och göra något för förändring? - Nej!

Jag drog iväg till Linköping i regn och rusk, ställde upp tältet på Stora torget på tisdagen och fick sällskap av Thomas och Carin (båda lokalt aktiva i Linköping) som hjälpte till under hela tisdagen.


Men se där, solen strömmade igenom och gjorde att fler och fler befann sig på torget såhär dagtid mitt i veckan. Alla med fantastisk positiv energi, alla var mycket intresserade och vi fick endast bra bemötande och en hel drös med djurfaddrar . - Över förväntan!

Motala bar det av till dagen efter, denna dag hade vi mindre tur med vädret. Dagen innan, i Linköping, regnade det då vi ställde upp tältet men sen sprack det upp och blev varmt. Här i Motala var det mer tyfonlikt, inte bara blåste det utan det piskade även ner regn. vi befann oss således i tältet mest hela dagen och försökte trycka ner tältdukarna så vi inte skulle lyfta =P Men alla utedagar har alltid mest positiva element, även denna:
Torgvärden Elof meddelade att vi inte behövde betala för vår torgplats "Ni är ju här för att prata om djurs rättigheter och då ska ni inte behöva betala för det". Elof är en av de som insett att vi inte är ute som ett kommersiellt pack för att tjäna storkovan, den lilla försäljning vi har då vi är ute går ju ingen annanstans än direkt till föreningens arbete för djuren!
- Vi fick även besök av många av de Motala-bor som trotsat vädret och gett sig ut på stan, samma sak här: bara positiv energi gavs och alla ville ta med sig material att sprida. Mycket fint och vi var nöjda över dagen!


Thomas samtalar med en kvinnlig besökare, kan det vara om mat på tallriken?

Så slutsats av denna regnigaste och blåsigaste och ruggigaste stopp under denna sommar som jag varit med om: Östergötland har så otrolig potential att bidra till en bättre värld! Alla vi mötte var väldigt öppna och intresserade och beviset är att Östgötar inte låter regnet stoppa dem att lära sig något nytt!

Text: Susanne Westerlund
Foto: Carin Ölmestig

Kommentarer
Postat av: Elisabeth Gustavsson

Åh, Susanne, så ROLIGT att få både läsa om besöket i Motala och se BILDER därifrån, när jag nu inte kunde komma dit själv!Det var ju ett förnämligt inslag på Torget, och jag förstår att det drog till sig folks uppmärksamhet. Roligt att du nämner torgvärden, för han är alltid positiv och har aldrig tagit betalt av oss.Tack än en gång för ert besök! Kram! Elisabeth

2009-08-18 @ 17:12:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback