11 juli: "Vill ni utrota korna?"

Tredje dagen på Hultsfredsfestivalen. Lera, lera och återigen lera. Regnet öser dock inte ner men kylan finns fortfarande kvar i luften. Hultsfreds besökare misströstar icke, utan har snarare ett större intresse av att få vara med. Teamet jobbar hårt och engagemanget byggs på.

Människor med andra åsikter än oss stannar, tittar på vårt tält och blir sugna på att diskutera. Bland annat en köttproducent och en "mjölkpåg" - som personen föredrog att kalla sig - och frågade om vi vill utrota alla kor. Sådant leder både till givande samtal och till samtal där man inte kommer något vart.

För mig är det en självklarhet att inte stödja köttindustrin och dess vapendragare. Därför känns det fortfarande otäckt ibland att personer som både sett och läst vad som pågår innanför djurfabrikernas väggar, fortsätter att välja en köttbit på tallriken, framför ett godare djurfritt alternativ.

Argumenten mals på men inget biter fast och det blir svårare för mig att förstå hur ett uppsprättat vildsvin (ett av mattälten på området) kan vara aptitretande. Som tur är är majoriteten av våra besökare intresserade av att göra skillnad för djuren på ett eller annat sätt.

Text: Anahita Apifera



Anahita Apifera i Djurens Rätt-tältet.

Foto: Anna-Maria Marklund


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback