17-18 Juli, Överkalix marknad

I Överkalix är marknaden årets höjdpunkt, då öker nämligen folkmängden från 4000 till ca 25 000 under tre dagar. Fredagen den 17 juli klockan tio drog marknaden igång och Djurens Rätt fanns på plats - för första gången. ABF var snälla och lånade ut ett bord till oss.

Mottot för vår insats var hellre lite än inget. Så blygsamma hade vi inte behövt vara då vi stod och delade ut material i sammanlagt nio timmar i två dagar. Vårt infobord låg lite vid sidan om folkströmmen men några hittade fram till oss, bland annat en tioårig vegetarian och medlemmar från Helsingborg.




Josefine delar ut receptfoldrar. Många var glada över att få vegetariska recept, en del var skeptiska till vårt budskap och vegetarisk mat.


Linnea vaktar infobordet. Materialet kämpade för att hålla sig kvar i kastvindarna.

Linnea vaktar infobordet. Tejp och stenar är bra att ha när det blåser.




Joakim, Marianne och Katti delade ut foldrarna "Grillat, grönt och gott", "Fördomar mot djur" och "Vägen till vegoland". Katti samlade även in namnunderskrifter till uppmaningen om att FN borde anta ett manifest för djurs rättigheter.

Resultatet av de två dagarna är att djurrättsbudskapet har synts på marknaden, nya djurrättare har engagerat sig, foldrarna har spridits och finns nu förhoppningsvis i hundratals hem och väcker en tanke för djuren som leder till ett agerande.

/Josefine Jönsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback