19 juli: Trollhättan, the final day...

... och det har blivit min tur att blogga.


Kristoffer - alltid redo med recepten!

Efter en helt underbar, superlyxig kvällsmat igår natt och en fantastisk frukost imorse var det återigen dags att ta sig in till "city" och Torget, och tro det eller ej, men tältet stod faktiskt fortfarande upp! Till skillnad från igår hade vi vädret på vår sida idag med uppehåll och lite sol en stund, och inte en droppe kom det på hela dagen.


Titta! Blå himmel!

Till en början var det något frunktansvärt segt, då jag gissar att de flesta Trollhättanbor låg hemma och var bakis, tillochmed nykterhetsorganisationen i tältet brevid var sena idag, men jag hoppas verkligen att de inte var bakis. Runt middagstid var granntälten uppe och folket hade börjat våga sig fram. Recept eller recept delades ut och namnen fyllde sakta men säkert protestlistorna. Liselotte dyker upp och receptutdelningsmedelhastigheten höjs ordentligt.


Liselotte kom med bussen hela vägen från Göteborg - och tog med sig sitt allra soligaste humör!

Ännu lite senare kikar två damer in, och det visade sig att de var ruskigt intresserade av djurrätt och Djurens Rätt, köpte varsin "oldwomanbag" och pin, för att ett par timmar senare dyka upp igen och köpa varsin exakt likadann pin till, för den första kunde ju faktiskt försvinna eller gå sönder, mycket trevliga damer detta och sådanna vill vi se fler av! :)


De här två damerna gjorde ett stort intryck på oss allihop, och piggade upp oss då dagen kändes lite trött och seg. Tusen tack för att ni kom förbi!

Sedan fick jag även den stora äran att träffa morgondagens djurrättare, elva och tolvåriga Astor och Ludvig, som igår fått varsitt recept och nu bestämt att de skulle starta djurrättsorganisation, detta var också mycket trevliga killar med många bra frågor.


Unga, peppade och med tusentals bra frågor - Trollhättan har definitivt ingen brist på bra djurrättare i tolvårsåldern.

Under dessa tre dagar mötte vi väl ingen direkt otrevlig människa, dock en massa väldigt positiva människor och medlemmar som berömde oss. När dagen led mot sitt slut satt fyra glada, trötta och nöjda aktivister på en parkbänk och fikade och utvärderade dagen, och inte ens då fick vi vara ifred från beröm och uppskattning av det vi håller på med, otroligt trevligt!


Djurens Rätts ballonger - alltid lika populära.

Med tio nya Djurfaddrar, tretusen (!) utdelade recept och med massa annat material kvarlämnat i Trollhättebornas händer, satte vi oss nöjda i bilen och började rulla mot Götet. Tack till alla som ställde upp i helgen! Vår underbara turnécoach Anna och Liselotte kom från Göteborg, Gunnel från Vänersborg, Marie kom från Ljungskile, medan Hanna, Victor och Manuel anslöt i Trollhättan. GREAT! Och tack till alla er där ute som gör det här möjligt! Ni är guld värda! Vi lär säkerligen ses någonstans i sommar. Tills dess, ha det finfint!


Det kom lite skum från fontänen som vi lekte lite med mellan varven...


...undertecknad visar sig vara en hejare på att nicka skum!

Vid tangenterna och alltid på djurens sida,
er Kristoffer.

Text: Kristoffer Truedsson, foto: Anna Hallin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback