25 juni: Första sommartorsdagen i Borås

Efter att ha spenderat en lång "stund" (vågar knappt berätta den verkliga tiden..!), med att sätta upp tältet och materialet var vi redo för vår första torsdagkväll av åtta. En del av våra volontärer var redan igång med att prata med förbipasserande innan vi ens hade satt upp tältet.



Liksom många andra turnéstopp var det varmt bakom infobordet men inte minst i många av våra samtal med besökare... Samtal som var seriösa och givande där personerna visade ett verkligt intresse för djurens hälsa och våra djurrättsfrågor. Vi fick in många underskrifter i vår 8hours-namninsamling samt i vår namninsamling för kajorna i Borås. Gatukontoret har beslutat att starta ett "försök" där kajor fångas in och avlivas. Ge kajorna ditt stöd genom att skriva på här: http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/la_boras!



Smarta som våra volontärer är i Borås hade vi sett till att få den perfekta platsen i stadsparken där det blev en mötesplats för många människor. Knappast ingen parkbesökare kunde gå miste om att träffa någon av oss.



I övrigt var det en bra kväll. Sol, glada människor, duktiga volontärer, livemusik 50 meter från tältet och en meningsfull värk i ryggen. Nu är vi uppvärmda och laddade för nästa torsdagkväll och jag ser fram emot att vara en röst för de djur som inte kan tala.



Text: Alexander Thorander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback