9 Juli: I'm singing in the rain

Borås, here we go again...

....och återigen möts vi till en början av två glada typer i Stadsparken för att så småningom bli sju personer, vilket just då kändes väldigt överdrivet då parken var helt folktom. För Borås är ju faktiskt Borås och det märktes. Regn, regn och ännu mera regn. Det positiva vi fick ut av detta var nog att vi satte nästan nytt rekord i tältmontering. Två timmar efter start var nog inte humöret riktigt på topp hos någon av oss då vi endast hade fått delat ut fem recept och fått två namn på protestlistorna och vi hade inte heller vädret på vår sida.








Claires snygga entré skyllt. Akta dig bara för forsande
pölar från taket.

Men sen kom det vi väntat på, uppehåll! Rusandes ut med listor och recept och humöret på topp, vissa fyllde listor på löpande band och fick recept efter recept utdelat, och för andra gick det aningen segare.


Sofia är allitid redo med namninsamlingen och laddad för diskussioner.

Folket var som bortblåsta när det återigen kom några droppar, och de enda som besökte oss då var, vad ska man säga, aningen speciella. Efter den skuren var det sex av oss kvar och då kom vi på att plocka fram det hemliga vapnet, Kajnin! (Fatta vad mycket folk han drar!) Han kandidaterar nog till en av de populäraste kaninerna i Sverige, om han inte redan är det.


Gänget gör sig väl förberedda för Kajnins återkomst...



... och han är lika populär som alltid.

Med discomusik framför oss, schlager från ena hållet och en blandad kompott bakom oss började faktiskt folk verka mer intresserade och det blev ett flertal riktigt fina samtal, och några mindre fina. Guldstjärna till dagens hjältar! Mathilda och Sofia som turades om att vara Kajnin hela kvällen och som de svettades! En annan trevlig sak under kvällen var en man som verkade någorlunda intresserad av vårt arbete. Han var villig att hjälpa oss dela ut foldrar och samla in namn. Så han fick några recept och en "håll dig uppdaterad" lista, 15 minuter senare var han tillbaka och hade då delat ut alla recepten och fyllt listan, wow! Han fick några recept till och ännu en lista och en stund senare var han återigen tillbaka med yttligare namn.


Den här härliga besökare samlande in två listor inom en halvtimma.
Tack för hjälpen!



Äntligen tre poliser som skriver på namninsamlingen!
Bra jobbat Djurens Rätt!


Tre glada tonåringar var på väg till McDonalds. Men inte kunde de
motstå volontärernas matlåda med go pastasallad och tofu-speciale.
Mums!

Och de som tänker att boråsare är snåla får nog tänka om, då Kajnin lyckades samla in närmare 150 kr i bössan! Kvällen gick ruskigt fort och när det väl var ihop plockat hade alla förutom tre glada själar vandrat hemåt och dessa tre själar satte sig på en parkbänk och funderade och diskuterade vad som hänt under kvällen, med massa musik i bakgrunden och stadsparken framför dem som lystes upp av gatlamporna....


Djurens Rätt skall synas överallt! Här har Kristoffer precis suttit
plancher vid lekhörnan en bit ifrån tältet.

Over and out! Nästa sommartorsdag intar Thomas Dileva Stora scenen och vi ska se om vi inte kan få honom att bli medlem.

Text: Kristoffer Treudsson
Foto: Kristoffer Treudsson, Sofia Andersson, Alexander Thorander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback