Tillbakablick från Djurens Rätt på Urix!



Urix är festivalen för ungdomar som vill lära sig mer om samhället vi lever i, och hur man demokratiskt påverkar det i en positiv riktning. På plats i Söderhamn som i år stod värd för arrangemanget fanns hela 700 tonåriga deltagare, och tre glada representanter från Djurens Rätt.


- Vi har en heldagsworkshop som heter "Förändra världen med kniv och gaffel", berättar Anna som åkt upp från Stockholm. Vi varvar teori med praktik, vi vill att alla ska åka härifrån och känna att de kan förändra sin omvärld. Därför pratar vi både djurrätt där deltagarna får fundera över samhällets syn på djur, kopplingen till miljö, näringslära och en del fakta om hur djur behandlas idag. Samtidigt blandar vi det med att alla får prova på livet som vegan. Vi kör provsmakning av nyaste vegomjölken och så lagar vi tacos och kladdkaka tillsammans.




- Det är väldigt tacksamt att vara här, folk är verkligen intresserade, säger Ille, också hon från Stockholm. Vi har haft massor med bra diskussioner, nyss kom det fram en kille som var på vår workshop förra året och tackade och berättade att han blev vegetarian efter det! Det är kul när det blir så konkret, då märker vi att vi också gör skillnad.

Vi tackar för i år och ser fram emot nästa Urix, då vi tänker vara med och se ännu fler människor ta ställning för djurs rättigheter!


Text: Håkan
Foto: Anna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback