17 juli: Djurens Rätt konkurrerade med Miss Li



Det eviga energiknippet och inspiratören för djur och människor, Camilla Björkbom, tankade djurrättsbilen för att åka upp till Trästocksfestivalen (16-18 juli) i Skellefteå.



Snart stod djurrättstältet uppställt på festivalområdet med de trevliga grannarna, Grön Ungdom och Ungdom mot rasism. Malte Lindstam, aktiv i Umeå lokalavdelning och med i förbundsstyrelsen, stod och pratade med några potentiella Djurens Rätt-medlemmar, flankerad av Moa Lindholm, en 15-årig eldsjäl från Skelleftå, som efter denna musikfestival troligtvis får sällskap av flera nya medlemmar.


Inte helt förvånande blev godisfesten en hit med många sötsugna musikfantaster som glatt tuggade i sig vego-godis till tonerna av Mikael Wiehe i bakgrunden. I utbyte mot några sega färgglada godisbitar skrev de flesta gärna på 8 hour-kampanjen mot långa djurtransporter.



En Grön ungdom-medlem hoppade glatt ner i kodräkten för att krama såväl barn som vuxna och dela ut ballonger som snart satt i var barns hand på hela festivalen. Om festivalbesökaren inte mötte Djurens Rätt genom vår fina ko eller namninsamling så gjorde hon det på bajamajan, där hon kunde läsa att en gris på cirka 90 kilo tvingas spendera hela sitt liv i ett bås ungefär lika stort och smutsigt som en bajamaja. Även den gripande filmen The Witness, som Djurens Rätt visade på området, drog ganska mycket folk trots konkurrens med självaste Miss Li som spelade samtidigt.



Det gick ingen nöd på Djurens Rätts festivalteam i Skelleftå. Camilla försåg oss med fin-fin vegofrukost i solen bredvid vårt sovtält på campingen och på festivalen serverades en supergod vegansk thaigryta med kokosmjölk och sojakött. Fint väder med mestadels solsken (med några enstaka regnskurar), intressant camping-upplevelse, spännande djurrättsliga samtal och en skön stämning i teamet gjorde detta stopp på sommarturnén till en höjdare, för oss som var med och förhoppningsvis även för djuren.

Text: Martin Smedjeback, foto: Camilla Björkbom med flera

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback