12 juni: Dansande Rävmond på Öland

Ungdomsgruppen i Kalmar har haft en bra vår i Djurens Rätts tecken och vi hoppas fortsätta i samma anda i höst, gärna med ännu fler djurrättsaktiva. Men då alla i gruppen kommer vara på olika håll under sommaren så kommer vi att ta en paus under de närmaste månaderna och ville avsluta det arbete vi gjort under våren på något speciellt sätt. Vi bestämde oss för att göra detta genom att göra ett eget sommarturnéstopp på Ölands största (jag tror enda) köpcentrum: Ölands Köpstad i Färjestaden.


Det var lite nervöst under veckan, för även om ett infobord kanske inte verkar vara en så stor sak, är jag alltid lite rädd att jag inte ska hinna med att ordna med allt tills det är dags. På torsda kväll var allt klart förutom att djurdräkten inte dykt upp än. Oron började krypa i oss, klarar vi oss utan Rävmond? Visst gör vi, vi har ju allt annat vi behöver men mycket av genomförandet ligger ju i att ha djurdräkten. Till slut vande man sig nästan vid tanken att Rävmond inte skulle vara med. Men på fredag morgon dök han ändå upp på posten och vi kunde därmed ha den dag vi planerat, fullt ut.


Vi begav oss alltså till Öland tillsammans med Rävmond, det var mulet och regnet hängde i luften. Det kändes väldigt skönt att vi skulle stå inomhus. Väl på Köpstaden började det lugnt, men efter ett tag började folk komma fram och ta för sig av vårt material och skriva på vår namninsamling. Vi träffade bland annat en kvinna som berättade att hon hade varit väldigt aktiv inom Djurens Rätt i början av 90-talet. Och det är alltid väldigt kul att träffa folk som var medlemmar innan man själv blev det, och kan berätta om den tiden. Som pricken över i beslöt sig kvinnan efter en stunds funderande att bli Djurfadder!


Volontärerna Kajsa och Philip turades om att vara Rävmond och de var verkligen perfekta som räv. De dansade runt och skojade med barnen som tyckte att det var jättespännande med Rävmond. Tidningen Rädda djuren var också väldigt populär bland barnen och var det material som hade snabbast åtgång. När dagen var slut kände vi att vi nog hade fått ut djurrättsbudskapet bra. Till Köpstaden kommer vi säkert att komma tillbaka.


Tack till Djurkompaniet på Ölands Köpstad som lät oss stå utanför deras affär den här dagen och tack till alla som tog sig tid att stanna till vid Djurens Rätts bord!


Hälsningar från

Mira  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback