25-27 juni: Västerås Cityfestival

Hög stämning, vackert väder och många kända artister (bland andra Lili och Susie som sjöng så att en fågelunge ramlade ner ur boet och hamnade bredvid systrarnas loge. De uppskattade artisterna handlade snabbt, fixade en låda och räddade fågeln från att bli ihjältrampad).


 
Många festivaldeltagare passerar oss med en snabb blick på de överraskande bilderna av levande grisar och andra djur, på sin väg mot grillspetten. De behöver nog ett personligt samtal omkring våra ämnen. Andra skiner som solar av glädje över att vi finns med på festivalen.



Lotteriet med de fina sponsrade icke-djurtestade produkterna från flera företag som finns med på kosmetikalistan, gick åt som vegosmör i solen, och gav ett skönt tillskott i kassan för Västeråsavdelningen genom dess tappra volontärer.

Hur roligt var det inte att prata med ägaren till "Vegagrillen" i Vasastaden! Han kom och frågade varför vi delar ut vegetariska recept och blev väldigt glad när han hörde att vi var från Djurens Rätt och förespråkar vegetarisk mat för djurens skull. Han berättade om sin uppväxt som kurd från Irak, att vegetariskt alltid kommit i första hand för honom och kött tog man till om man måste. Exempelvis under kriget kunde det vara svårt att få tag på fullgod mat. Här i Sverige åt han endast vegetariskt, men hade öppnat sin grill med vanlig grillmeny för att ha som leverbröd. Men han mår inte bra av att servera kött och har börjat med en vegetarisk buffé alla vardagar kl 11-14 och vill helst slippa ha kött på sin meny. Han blev så glad för våra recept och att Djurens Rätt finns i Västerås och på festivalen. Senare på kvällen kom han tillbaka med sin fru och anmälde sig som Djurfadder och hoppades på att vi kanske kan ha en samarbete framöver och få tips till sin vegobuffé. Härligt initiativ som fler restauranger borde ta efter, tycker vi från sommarturnéns team öst!

Text: Gunnel Söderback, ordförande Djurens Rätt Västerås och Git Johansson, kampanjchef Djurens Rätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback