25 juni: Djurrätt och djurräddande

Här i Borlänge verkar allting forsätta i ökande skala - temperaturen, antal festivalbesökare, Djurfaddrar och diskussionsglada människor! Vi är framme vid dag fyra på Peace & Love-festivalen och slutet på temadagarna. Första festivaldagen var alltså igång och visade sig i en enorm tillströmmning av glatt festivalfolk!

En del av teamet hänger vid tältet

Denna dag bjöd många fina diskussioner. Vi träffade jägare, veganer, halv-vegetarianer, festprissar, arbetslösa... Och alla verkade hitta någonting för sitt tycke - att skriva på protestlistan mot långa djurtransporter eller fynda i vegetariska recepthäften!

Fågelungen

Men Djurens Rätt sysslar tydligen inte bara med djurrätt. Idag har vi även hunnit med att rädda några djur. Det dök upp några gulliga små fågelungar vid Djurens Rätts tältet som hade kommit bort från boet. De fick avlägsnas till en säkarare plats bortom folkmassorna. Under dagen kom fler folk med små fågelungar och bad Djurens Rätt om hjälp!

Vi hoppas att de två sista festivaldagarna forsätter att vara lika givande och att våra röster håller för att bära djurens röster - flera i teamet har redan drabbats av festivalhosta och heshet!

Text: Tara Aldén-Joyce


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback