26 juni: Knökat med veganer

Medan Anna höll i trådarna för Metaltown åkte jag tillsammans med Lise och Malin till östra Göteborg för att representera Djurens Rätt på Hardcoretown. Affischen antydde att denna tillställning, anordnad av Göteborgs straight edge tillsammans med UNF, skulle sparka Metaltowns rumpa. Om man gillar hardcore mer än metal var det säkert också så. Festivaldagen var helt drogfri, som sig bör på ett straight edge-arrangemang.


Chillande och soundcheck.

Fördomen var såklart att alla som var på plats skulle vara veganer, och hör och häpna, till min positiva överraskning stämde detta, med få undantag. Undantag finns ju alltid. Det var ca 70-100 personer som hade dykt upp på Nordengården för att lyssna på svensk hardcore, dels lokala förmågor men även ett schysst band som Djurens Rätt samarbetat massor med: Sista Sekunden (här och här och här). Vi fick en hygglig plats intill distron och fällde upp det praktiska infobordet och inväntade besökarna.


Lise fixar fler namn till 8hours.

Minuter... timmar passerade men det var ovanligt få som självmant kom fram och tittade nyfiket på vårt material. Då tänkte vi att det var dags att ta på sig den socialt utåtriktade dräkten och locka till sig besökarna. Namninsamlingen skrevs på samtidigt som vi frågade ”Har du hört talas om Djurens Rätt innan?”, som svar fick vi ”Jajamen, jag är redan medlem”. Svaret var inte unikt i sig på Hardcoretown, över hälften som kom fram var Djurfaddrar dessutom. Hurra! Här behövde vi inte nöta in budskapet om att det är vansinne att människor fortsätter att äta kött när t ex hangrisar kastreras utan bedövning någon dag efter födseln eller att det dödades över 76 miljoner kycklingar förra året. Ett ställningstagande hade fattats bland dessa människor som räddade liv. Fler liv kan också räddas om fler personer tog till sig vårt budskap.

Text och foto: Anahita Apifera

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback