12 juni: Lördagens WTAI - väldigt mycket regn men ett väldigt tappert turnéteam

Regn även idag på Where the action is. H e l a dagen. Och kallare. Långkalsonger, fleecetröjor, gummistövlar, regnjackor…. Det är också lite som slår gårdagens fenomenala Pixies, men Moneybrother, Markus Krunegård och Nick Cave gör tappra försök. Förövrigt var maten över förväntan både i utbud och smak. Man kunde äta (och själklart tipsa besökare om) sojakorv i bröd, langos, gryta från Hermans, vegorullar och även Tzay som fanns på två ställen i olika utformningar.



Efter bortfall i uppsättningen av volontärer bestod dagens team av undertecknad, Suss, Elisabeth och David. Framåt kvällskvisten slöt även Tina upp med oss i slutspurten. Vi alla upplevde att den andra dagen på Stockholmsfestivalen verkligen hade sina ljusglimtar. Nya Djurfaddrar, många intressanta samtal med besökare samt peppade volontärer med snygga jackor och festivalens antagligen snyggaste tält! Skoj när flera kom tillbaka flera gånger för att prata eller hämta material. Jag blev även stoppad av en kille som jag värvat på Peace and love förra året, kul! Och ännu mer kul då han har varit vegetarian sedan dess. Alltid häftig och peppande att konkret få se vilken nytta vi verkligen gör på Sommarturnén.



Vår tältplats var inte den bästa, fanns ingen direkt genomströmning av besökare. Men en trottoarpratare på plats långt ute framför tältet och två stora Djurens Rätt flaggor fick ändå en hel del att besöka vårt tält. Att vi även konstant försökte cirkulera bland folkmassorna med ”Vegetariska startpaket”- kort, tidningar men främst receptblad gjorde att ännu fler hittade dit. Vi fick också lov att lämna kort hos både Rättviseakademin och Bengans vilket säkert gjorde antagligen saken bättre. Att sedan se våra snygga påsar i festivalbesökares händer och mer än hälften som slappade i Telias solstolar läsa vår tidning peppade till mer!



Många ville prata med oss, ställa frågor om främst vegomat och djuren i livsmedelsindustrin. Själv hamnade jag i riktigt långa och mycket intressanta samtal med flera besökare. En som särskilt gjorde intryck var bonden med en liten gård med kor för köttets skull. Under säkert 15-20 minuter plöjde vi nog igenom alla Djurens Rätts verksamhetsområden och lite till. Han verkade positivt överraskad att vi överhuvudtaget tyckte det var ok att prata med ”någon som han” och att diskussionen var på en seriös men ödmjuk nivå. Efter att ha tagit i hand och tackat för det goda samtalet gick han därifrån glad och kanske lite mer djurvänlig med flera vegorecept på fickan. Liknande händelser hände gång på gång och ens fördomar fick sig en törn; de där gamla gubbrockarna i väntan på Neil Young kan faktiskt uppskatta vegorecept lika mycket som kidsen.



Under som alltid lika magnifika Magic Numbers sprang jag på två gossar från 1 000 apor (”Sveriges tveklöst största humorsajt” av bröderna Shulman) som gjorde galna reportage och intervjuer under festivalen till deras web-tv. Självklart ville de komma till vårt tält och prata och filma. Samtalet var helt hysteriskt och bollades mellan reportern, filmaren och mig i en ryslig fart. Det förekom även Djurens Rätt- tatuering och utlämnande av infopåse. Ska bli spännande (och skrämmande) att se hur det kommer att se ut om det kommer med. Men vi får hoppas att ändamålen helgar medlen, då Djurens Rätt får synas på en stor sajt.



Teamet på WTAI tackar för sig och håller tummarna för bättre väder för kommande turnéstopp!

// Jessica Lindquist

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback