6 maj: Första sommarturnéstoppet blev i Gävle!



Veronika, Lisa, Märi, Maria och Emma (och Malcolm bakom kameran) deltog i 1:a maj-firandet på Musikhuset/Sjömanskyrkan i Gävle. Då hade Intakto, tillsammans med Joe Hill-sällskapet arrangerat festivalen Nu är det nog - en fest mot fascism och kapitalistpesten. Vi hade infobord i "kajutan" där det hölls workshops och cafét serverade en jättegod soppa med bröd och hummus efter demonstrationståget, självklart vegansk. Det fanns också billigt vegan-fika, bullar, kakor, äppelpaj m.m, m.m. Vi behövde alltså knappast gå hungriga.

Tyvärr var det inte särskilt mycket folk just där vi stod, utan alla var en trappa upp och lyssnade på de olika banden som spelade. Några underskrifter fick vi i alla fall, och vi sålde åtminstone några pins. Så här i efterhand kanske det hade varit bättre att ha vårt infobord på Slottstorget där en annan minifestival pågick, nämligen Klassfesten, istället. Alltid lätt att vara efterklok!

Trevligt var det i alla fall! Vi fick tid att umgås och diskutera djurrätt, och vad vi ska hitta på i framtiden. Vi kunde smita ifrån och lyssna på musik, t.ex. Follow him to the edge of the desert  - en grupp med djurrättsbudskap och Djurens Rätt t-shirt. Stort plus!

Jättebra också att arrangörerna av festivalen uppmärksammade djurrätt i sin brillianta logga, se nedan:


Läs också vår blogg. Soliga hälsningar från Gävle-Sandviken-avdelningen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback